9/9

Dimljen Gazpacho

14/01/2019

Sestavine:

  • 4 do 5 zrelih rdečih paradižnikov
  • 1/2 olupljene kumare brez semen
  • 1 rdeča paprika, očiščena
  • 1 manjša sladka čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici grobo narezanih zelišč: timijan, peteršilj ...
  • 80 g najboljšega extra deviškega olivnega olja
  • 2 žlički vinskega kisa, ali več, odvisno od okusa
  • 125 ml ledene vode, ali več če potrebujete
  • morska sol in mlet črn poper
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Priprava:

  • Paradižnike, kumaro, papriko in čebulo narežemo na 2 cm velike koščke in jih stresemo v veliko stekleno posodo. Prekrijemo s plastično folijo.
  • Pripravimo "The Smoking Gun" po navodilih proizvajalca in izberemo poljuben les. Dimno cev vtaknemo po plastično folijo v posodo in jo napolnimo z dimom. Pustimo stati 4 minute. Lahko ponovimo, odvisno od želene intenzivnosti arome dima.
  • Dimljeno zelenjavo nato v multipraktiku (KitchenAid) skupaj z začimbami zmeljemo v pire. Postopoma dodajamo olje in kis ter dovolj vode, da dobimo juho.
  • Dodamo sol in poper ter po potrebi vinski kis, da ustvarimo ravnotežje sladkosti zelenjave. Juho zlijemo v posodo, pokapamo z olivnim oljem in potresemo z narezanim drobnjakom, postrežemo.
  • Količina je za 4 do 6 oseb.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah