Kaj je gelato?
Gelato je tipičen italijanski mlečni sladoled in med najbolj priljubljenimi v svetu. Sodi v vrsto mlečnih sladoledov z malo maščobe in uravnoteženimi sladkorji. Pravi gelato je pripravljen iz naravnih sestavin in svežega mleka in velja za uravnotežen in zdrav obrok.
Sestavine:
Priprava
Najbolj enostavna je priprava v termomix mešalcu kot je MyCook ali s paličnim mešalcem.
Postrežba
H kombinaciji jogurta in maronov se zelo priležejo citrusi kot je na primer pol-kandirana mandarina ali kumquat, ki sta lahko narezana na koščke ali v obliki marmelade. Vsekakor sodi zraven oreščkem stepene smetane, ki je lahko aromatizirana s sirupom 1883 Maison Routin maroni ali vanilja. Pripravimo v iSi steklenici. Krhko teksturo lahko dodamo v obliki sušene italijanske meringe, kar nas spominja na sladico Mont Blanc in drobljencem.
SUPER POPUSTI