OBROČ MIKRO-PERFORIRAN NERJAVEČI PRAVOKOTNI ZAOBLJEN 290 x 90 mm - h 30 mm
Do nove ideje je bilo potrebno kar nekaj časa. Dozorela je leta 2007, ko se je Fabrice David (Pavoni Italia) domislil zelo enostavne ideje. Uporabil je kvalitetno nerjavno jeklo, perforirano z zelo drobnimi luknjicami po celi površini modela, ki odlično prevajajo toploto. Poleg tega drobne luknjice omogočajo neoviran prehod vročega zraka za optimalno pečenje in vlage in testa, da je pečeno krhko testo resnično krhko.
Nastal je nov tip pekača za pite in krostate, ki vam zagotavlja izjemno kvaliteto pečenih izdelkov. Na voljo je več oblik in velikosti, kar si lahko pogledate v katalogu!
Pavoni in Gianluca Fusto sta združila moči v Projektu Krostate ("Progetto Crostate"), novi načini za peko tartov, odličnega okusa in vizualno privlačnih. Koncept je zasnovan na različnih orodjih in modulih. Osnovni elementi so mikro perforirani nerjaveči železni okvirji in mikro odprtine, s pomočjo katerih bo testo krostat mehko in lepo porjavelo.
Katalog mikro-perforiranih modelov za peko pit in krostat Pavoni. |
Priprava za peko
Pripravimo krhko testo za pite in ga pred uporabo hranimo v hladilniku na +4°C vsaj 6 ur. Testo razvaljamo na debelino 2,5 mm. Perforiran model premažemo z maslom, ga obložimo s testom in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 1 uro, kar nam zagotavlja, da testo med peko obdrži obliko.
Pripomočki za optimalno peko
Pri peki moramo zagotoviti tudi odlično prevoznost s spodnje strani. Priporočamo vam peko na perforiranih pekačih ali posebni silikonski podlagi namenjeni peki peciva in kruha, ki ima prav tako drobne luknjice, ki zagotavljajo optimalen prenos toplote in cirkulacijo vročega zraka.
Silpain Demarle, perforirana silikonska podloga za pečenje. | ||
Aluminijasti perforirani pekači Demarle, omogočajo skupaj s podlogo za pečenje Silpain optimalne pogoje pečenja. |