FLEXIPAN® "OVAL SAVARINS" 80X60/25 mm - 400x300mm
Originalni silikonski model za peko, zamrzovanje, pripravo sladic, polnjenje s kremami za uporabo v slaščičarstvu in kulinariki.
Flexipan® je originalni model, narejen iz jedilnega silikona in ojačan s steklenimi vlakni. Predstavlja najvišji standard na trgu. Konstrukcija, ojačana s steklenimi vlakni omogoča zelo majhni debelini, zato je rokovanje z modelom zelo kvalitetni in trajno.
Fleksibilni modeli predstavljajo revolucijo med profesionalci, ki se ukvarjajo s hrano. Ima veliko posnemovalcev s injecirano tehniko a kljub temu ostaja Flexipan® še vedno revolucionaren, najbolj zaželen in najkvalitetnejši na trgu z več kot 200 različnimi oblikami. Predvsem zahvaljujoč izjemni tehnologiji izdelave najboljšega in z vlakni ojačanega silikona.
Flexipan® ni samo trden in trajen material temveč tudi nudi izjemno neoprijemljivo podlogo.
Trajnost -a je mnogo daljša od običajne neoprijemljive klasične podloge. Odvisno od proizvoda, ga lahko uporabljamo za 2.000 do 3.000 krat, predno bo začel kazati znake obrabe. Uporabljamo ga lahko za peko ali zamrzovanje večine sladic in slanih proizvodov, ki se običajno pripravljajo v kovinskih modelih.
Flexipan® lahko uporabljamo med temperaturami -40°C do + 280°C.
Naložite in poglejte si katalog vseh proizvodov Demarle, ki so vam na voljo (pdf) |
Razvili smo več kot 200 modelov v različnih oblikah in velikostih. Profesionalci večinoma uporabljajo velikosti 600x400 mm, 400x300 mm in gastronorm 1/2 (325x265 mm).
NAVODILA ZA UPORABO
Polnjenje
Položite vaš Flexipan® na pekač ali pladenj, v katerem boste pekli ali zamrzovali. Napolnite posamezne vtiske s kremo ali testom. Ne pustite praznega nobenega vtiska, ker lahko material izgubi svojo neoprijemljivo odpornost! Če že morate posamezen vtisek pustiti praznega, ga napolnite s testom ali vodo.
Peka
Flexipan® lahko uporabljate v vseh vrstah peči, konvencionalnih ali ventilacijskih. Temperaturo in čas pečenja morate vedno prilagoditi pečici. Priporočamo, da znižate temperaturo za 10°C in nekoliko podaljšate čas pečenja v primerjavi s kovinskimi modeli. Flexipan® morate uporabljati na perforiranih aluminijastih pekačih ali mreži, da zagotovite najvišjo cirkulacijo vročega zraka. Pri manjših oblikah, priporočamo, da jih z modela vzamete takoj po peki, za večje kose, kot so biskviti, pa priporočamo predhodno ohladitev v modelu.
Odstranitev iz modela
Odvisno od proizvoda, jih je pri zamrznjenih proizvodih (moussi, kreme) ali želejih najlažje vzeti iz modela, če ga okoli proizvoda rahlo zavijemo. Pečene proizvode vzamemo iz modela tako, da ga obrnemo narobe.
Čiščenje
Flexipan® model očistimo tako, da ga namočimo v vročo namiljeno vodo (nevtralni detergent pH 7) in uporabimo neabrazivno spužvo. POZOR! Preveč agresivni detergent (preveč kisel ali preveč bazičen) bo model zelo hitro poškodoval. Priporočamo, da Flexipan® modele redno čistite. Sčasoma se na modelu nabere maščoba, ki skrajšuje rok trajanja materiala. Po pranju položite Flexipan® na pekač in ga v pečici dve minuti segrevajte pri temperaturi 150°C. S sterilizacijo boste dosegli odlično higieno.
Shranjevanje
Flexipan® je najbolje hraniti obrnjene navzgor in ne več kot 6 eden na drugega. Samo pri nekaterih modelih (srce št:1340 in cilinder št: 1269) zelo priporočamo, da jih hranite po 2 skupaj. V nasprotnem primeru lahko modeli za vedno izgubijo svojo obliko.
Z modelom Flexipan® 1124 priporočamo izsekovalnik biskvitov št: DEC01124.