9/9

FLEXIPAN® DEMARLE® 335x335mm, DEBELINA 16 mm

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 33,81  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 2MOFP4020
Na zalogi
41,25 
41,25  brez DDV
Original silikonski model za peko biskvitov, pripravo krem, želatin dimenzije 335x335mm, debeline 16 mm in idealen za delo s kitaro.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Odličen silikonski model, ki nam omogoča zelo hitro in enostavno pripravo biskvitov za sladice debeline 16 mm. Z njim lahko pripravimo posamezne plasti za sladice, želeje ali čokoladne kreme in ganaše za praline. 

Velikost modela 4020 je prilagojena delu s kitaro za rezanje.

Priporočamo tudi okvir iz nerjavnega jekla, ki ga namestimo na model in nam je osnova za pripravo kvadratnih tort. Ta način priprave sladic in tort zelo zmanjša čas priprave!

 Originalni silikonski model za peko, zamrzovanje, pripravo sladic, polnjenje s kremami za uporabo v slaščičarstvu in kulinariki.


Flexipat® je originalni model, narejen iz jedilnega silikona in ojačan s steklenimi vlakni. Predstavlja najvišji standard na trgu. Konstrukcija, ojačana s steklenimi vlakni omogoča zelo majhni debelini, zato je rokovanje z modelom zelo kvalitetni in trajno. 

Fleksibilni modeli predstavljajo revolucijo med profesionalci, ki se ukvarjajo s hrano. Ima veliko posnemovalcev s injecirano tehniko a kljub temu ostaja Flexipat® še vedno revolucionaren, najbolj zaželen in najkvalitetnejši na trgu z več kot 200 različnimi oblikami. Predvsem zahvaljujoč izjemni tehnologiji izdelave najboljšega in z vlakni ojačanega silikona. 

Flexipat® ni samo trden in trajen material temveč tudi nudi izjemno neoprijemljivo podlogo. 

Trajnost -a je mnogo daljša od običajne neoprijemljive klasične podloge. Odvisno od proizvoda, ga lahko uporabljamo za 2.000 do 3.000 krat, predno bo začel kazati znake obrabe. Uporabljamo ga lahko za peko ali zamrzovanje večine sladic in slanih proizvodov, ki se običajno pripravljajo v kovinskih modelih. 

Flexipan® lahko uporabljamo med temperaturami -40°C do + 280°C.

Razvili smo več kot 200 modelov v različnih oblikah in velikostih. Profesionalci večinoma uporabljajo velikosti 600x400 mm, 400x300 mm in gastronorm 1/2 (325x265 mm). 



NAVODILA ZA UPORABO


Polnjenje
Položite vaš Flexipat® na pekač ali pladenj, v katerem boste pekli ali zamrzovali. Napolnite posamezne vtiske s kremo ali testom. Ne pustite praznega nobenega vtiska, ker lahko material izgubi svojo neoprijemljivo odpornost! Če že morate posamezen vtisek pustiti praznega, ga napolnite s testom ali vodo.

Peka

Flexipat® lahko uporabljate v vseh vrstah peči, konvencionalnih ali ventilacijskih. Temperaturo in čas pečenja morate vedno prilagoditi pečici. Priporočamo, da znižate temperaturo za 10°C in nekoliko podaljšate čas pečenja v primerjavi s kovinskimi modeli. Flexipat® morate uporabljati na perforiranih aluminijastih pekačih ali mreži, da zagotovite najvišjo cirkulacijo vročega zraka. Pri manjših oblikah, priporočamo, da jih z modela vzamete takoj po peki, za večje kose, kot so biskviti, pa priporočamo predhodno ohladitev v modelu. 

Odstranitev iz modela
Odvisno od proizvoda, jih je pri zamrznjenih proizvodih (moussi, kreme) ali želejih najlažje vzeti iz modela, če ga okoli proizvoda rahlo zavijemo. Pečene proizvode vzamemo iz modela tako, da ga obrnemo narobe.

Čiščenje
Flexipat® model očistimo tako, da ga namočimo v vročo namiljeno vodo (nevtralni detergent pH 7) in uporabimo neabrazivno spužvo. POZOR! Preveč agresivni detergent (preveč kisel ali preveč bazičen) bo model zelo hitro poškodoval. Priporočamo, da Flexipat® modele redno čistite. Sčasoma se na modelu nabere maščoba, ki skrajšuje rok trajanja materiala. Po pranju položite Flexipat® na pekač in ga v pečici dve minuti segrevajte pri temperaturi 150°C. S sterilizacijo boste dosegli odlično higieno.

Shranjevanje

Flexipat® je najbolje hraniti obrnjene navzgor in ne več kot 6 eden na drugega. Samo pri nekaterih modelih (srce št:1340 in cilinder št: 1269) zelo priporočamo, da jih hranite po 2 skupaj. V nasprotnem primeru lahko modeli za vedno izgubijo svojo obliko. 


Pekači Demarle  Aluminijasti perforirani profesionalni pekači, idealni za peko s Flexipan modeli.
   
 Exceptional_Excursions_with_Flexipan

Knjiga o Flexipanu
"Exceptional excursion with Flexipan"
90 svetovno znanih slaščičarjev in kuharjev je objavilo svoje recepte.

(v angleškem jeziku)

   
 Choosing Flexipan

"Izberite Flexipan"
Trije vrhunski kuharji so pripravili zelo pedagoške recepte za vsakodnevno potrebo, sladice in slane jedi.

(v angleškem jeziku)



Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

114,08  brez DDV 114,08 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

44,90  brez DDV 44,90 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
71,42  brez DDV 71,42 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
42,40  brez DDV 42,40 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah