9/9

POPER SZECHUAN RDEČ TERRE EXOTIQUE - 30 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 7,40  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZTETEEPSZECH
Na zalogi
8,10 
8,10  brez DDV

Jagodičevje z okusom citrusov

Sečuanske jagode so bile znane že v stari Kitajski, združujejo okuse citrusov in pikantnost. Idealne so z ribami, foie gras, čokolado, jagodami ali ananasom. Pri dodajanju jedem jih drobno zdrobite.

Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

V katerih jedeh je treba uporabiti rdeče sečuanske jagode (znane tudi kot rdeči sečuanski poper)?
Čeprav je ta jagoda nežna in cvetoča, postane grenka, če jo segrejete na visoki temperaturi. Bolje je, da jo tik pred uživanjem drobno zmeljete v možnarju, da se razkrijejo vsi njeni okusi.

Kako uporabljati rdeči sečuanski poper?
Naši recepti za uporabo rdečega sečuanskega popra pri kuhanju :

  • zrezki morskega lista na žaru, polnjen cvet bučke in lignji, omaka "béaryonnaise", chef Didier Edon ;
  • kozice na žaru s sečuanskimi jagodami: 1 žličko rdečih sečuanskih jagod popražite v ponvi, preden jih položite na kozice za mariniranje ;
  • marmelada iz jagod in sečuanskih jagod: 500 g jagod čez noč marinirajte z 1 čajno žličko zdrobljenih sečuanskih jagod;
  • čokoladni mousse s sečuanskimi jagodami: v mousse dodajte ½ čajne žličke zdrobljenih sečuanskih jagod, preden ga pustite čez noč v hladilniku ;
  • jajčevec s sečuanskimi jagodami: v voku posujte 1 čajno žličko sečuanskih jagod v čilijevo pasto in jajčevec ;
  • govedina po sečuansko: v ponev dodajte 1 žličko sečuanskih jagod z nekaj posušenimi rdečimi čiliji in jih popražite v možnarju.
  • olje sečuanskega čilija: v rastlinskem olju 5 minut segrevajte 3 lovorjeve liste, 3 zvezdaste janeže, 1 majhen kos cimeta, 2 žlici sečuanskih jagod, 3 stebla mlade čebule, 2 klinčka, ½ žličke kumine in 2 stroka zelenega kardamoma.


Recepti Terre Exotique z rdečimi sečuanskimi jagodami

Tukaj najdete recept za Crème Caramel s sečuanskimi jagodami in pehtranom.
Tukaj najdete recept za tropeški tart z rdečimi sečuanskimi jagodami

Izjemne note citrusov

Na nosu sečuanske jagode izražajo močne note kandiranih citrusov in limete. V okusu je to jagodičevje toplo in rahlo kiselkasto, nato pa se sprosti cvetlična in nežna aroma. To presenetljivo jagodičevje, ki je nekoliko anestetično, v ustih pusti sladke note kirsca (češnjevega žganja)

Znamenita sečuanska jagoda (znana tudi kot sečuanski poper)

Sečuanska jagoda, ki se goji v Aziji, je dobila ime po svoji priljubljeni regiji Sečuan na Kitajskem.
Sečuanska jagoda spada v vrsto Zanthoxylum piperitum iz družine Rustaceae, tako kot citrusi. Zato imajo vse jagode iz rodu Zanthoxylum podoben okus kot limone, pomaranče in grenivke.

Grm z vijoličastimi listi rodi majhne jagode. Sprva so zelene, ko dozorijo, postanejo rdeče in nato rjave. Nato se odprejo in spustijo dve semeni, ki ju vsebujejo... In nam ponudijo svojo okusno ovojnico! V kulinarične namene se uporabljajo tudi listi, cvetovi in plodovi.

Sečuanske jagode so dolge približno 5 milimetrov, rahlo deformirane in hrapavega videza.

Zgodovina kitajskih jagod

Sečuanska jagoda je bila že v stari Kitajski cenjena zaradi mešanice svežine in topline, moči in afrodiziaka, s svojim očarljivim vonjem pa naj bi celo odišavila stene "poprovih sob" v palači Chang'an.

V Evropi se je pojavila v 13. stoletju, ko jo je Marco Polo uvozil v Benetke, kjer je zapeljala kuharje in z njo začinili vse jedi, nato pa padla v kulinarično pozabo. V 19. stoletju se je sečuanska jagoda z vso močjo vrnila k nam.

V tradicionalni kulinariki naj bi sterilizirala meso, če ni bilo najbolj sveže. Kdo ve, morda je prikrila neprijetne okuse?

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

7,40  brez DDV 7,40 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
7,45  brez DDV 7,45 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

37,70  brez DDV 37,70 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
9,80  brez DDV 9,80 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah