CHUTNEY Z MANGOM IN PENJA POPROM TERRE EXOTIQUE - 100 g
V katerih jedeh lahko uporabim chutney Penja z belim poprom in mangom?
Naše ideje za recepte za uporabo čatnija Penja iz bele paprike in manga v vaši kuhinji:
- Dodajte Penja chutney iz belega popra mango v brioške perue;
- hruškov tart: dodajte Penja beli poper mango chutney v listnato testo v osnovo za tart;
- sirov krožnik: na sredino krožnika dajte Penja white pepper mango chutney, ki bo spremljal vsak sir;
- piščanec, mariniran v mangu: marinadi iz manga, oljčnega olja in sladko-kisle omake dodajte žlico mangovega čatnija z belim poprom Penja;
- toast iz foie gras: na rezino foie gras dodajte kanček mangovega chutneya z belim poprom Penja.
Arome mangovega čatnija z belim poprom Penja
Mango, ki izvira iz Južne Azije, nam daje sadež s temno rumenim mesom! Ta mangov chutney, ki je nežno začinjen s poprom Penja, je še posebej dober z vanilijevim sladoledom. Metine note kamerunskega popra grand cru se združijo s sladkimi, sadnimi okusi manga, da bi poudarili najboljše lastnosti curryja, belega mesa in sirov.
Beli poper Penja, gladek in kompleksen zaklad iz Kameruna, v kombinaciji s sladkostjo manga.
Piper nigrum je ogromna trta, iz katere se proizvaja poper Penja. Raste na drevesu z grobim, razpokanim lubjem, po katerem se zlahka povzpne, pogosto visokem do štiri metre. Oprašuje jo dež, ki je v regiji Moungo pogost. V Kamerunu so tla vulkanskega izvora, bogata in rodovitna, zaradi česar ima poper Penja visoko koncentracijo eteričnih olj in arom.
Zrna popra Penja, ki se naberejo ob optimalni zrelosti v kamerunski pokrajini Moungo, se najprej operejo, nato pa se jim odstrani pulpa in se posušijo na soncu. Različne faze pridelave tega popra so ročne. Te vključujejo nabiranje, obiranje, čiščenje, sušenje in končno sortiranje. Za pridelavo tega izjemnega popra so odgovorne ženske v vasi.
- No Hidrogen