CHUTNEY S FIGAMI IN PENJA POPROM TERRE EXOTIQUE - 100 g
V katerih jedeh naj uporabim Chatney iz fig z belim poprom Penja?
Chutney s figami in Penja poprom je sladka in nežno začinjena poslastica.
Kako uporabljati čatni iz fig z belim poprom Penja?
Naše zamisli za recepte, kako uporabiti čatni iz fig z belim poprom Penja pri kuhanju:
- Tart iz kozjega sira, Chutneya s figami in medu ter orehov: v listnato testo dodajte čatni iz fig z belim poprom Penja;
- v ponvi ocvrta zelenjava: pred serviranjem na vsak krožnik dodajte 1 čajno žličko začimbe Penja z belim poprom in figami, da se prileže k zelenjavi;
- sirov krožnik: na sredino krožnika dajte figov čatni Penja z belim poprom in ga dodajte vsakemu siru;
- divjačinski zrezki: ob divjačinskih zrezkih dodajte čajno žličko figovega čatnija Penja z belim poprom;
- toast iz foie gras: rezini foie gras dodajte kanček figovega čatnija Penja z belim poprom.
Okusi Chatneya iz fig z belim poprom Penja
Zaradi prisotnosti fig je poper Penja blag in sladek, hkrati pa daje živalski pridih za popolno ravnovesje okusov.
Beli poper Penja, sladek in kompleksen zaklad iz Kameruna
Piper nigrum je orjaška liana, iz katere raste poper Penja. Raste na drevesu z grobim, razpokanim lubjem, po katerem se zlahka povzpne, pogosto visokem do štiri metre. Oprašuje ga dež, ki je v regiji Moungo pogost. Zaradi bogate in rodovitne vulkanske zemlje v Kamerunu ima poper Penja visoko vsebnost eteričnih olj in arom.
Zrna popra Penja, ki se nabirajo v pokrajini Moungo v optimalni zrelosti, se najprej operejo, nato pa se jim odstrani pulpa in se posušijo na soncu. Različne faze pridelave tega popra so ročne. Te vključujejo nabiranje, obiranje, čiščenje, sušenje in končno sortiranje. Ta izjemni poper pridelujejo ženske v vasi.
Od kod izvira poper Penja?
Terre Exotique in poper Penja: začetek velike pustolovščine
Erwann de Kerros je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja med potovanjem po Kamerunu odkril znameniti poper Penja. Sveže diplomiran je delal na kmetiji in vzljubil ta poper. V Penji se mu je porodila zamisel o ustanovitvi podjetja Terre Exotique.
Še danes se Erwann de Kerros vsaki dve leti vrne na kmetije Penja, da preveri rastline paprike, ki so mu pri srcu. Paprika Penja je bil pri poper, ki ga je podjetje Terre Exotique prodajalo, preden je razširilo svojo zbirko na druge paprike in začimbe.
- No Hidrogen
- Vegan