9/9

ESPRESSO

Tradicionalen italijanski način priprave kave, ki ga najdemo povsod po gostinskih lokalih. Osvaja pa tudi domove. Potrebujemo poseben aparat, ki pomeni investicijo, ki pa se za ljubitelje kave vsekakor izplača.

REZULTAT
Intenziven in koncentriran okus kave. Odličen z mleko, cappuccino, machiato, latte.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE zelo fino, kot prah
DOZIRANJE 6-7 g
VODA 30-50 ml
TEMP. 90-95°C
ČAS 20-22 sekund


MOKA

Odličen način priprave kave, predvsem na domu. Je preprost in poceni. potrebujemo moka kuhalnik (cafetiera). Če ste malo pozorni lahko pripraviš odlične in močne kave. Običajna priprava kave v italijanskih domovih, predvsem za tradicionaliste.

REZULTAT

Intenziven okus z močnim telesom.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje do fino
DOZIRANJE 15 g
VODA 200 ml
TEMP. 94-96°C
ČAS 2 minuti


FRENCH PRESS - CAFETIÈRE

Od sredine prejšnjega stoletja priljubljen način priprave kave, ki jo je sicer izumil Italijan. Priprava je zelo enostavna in daje izjemno dobro kavo.

REZULTAT

Zelo kompleksen profil okusov z močnim telesom.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje do grobo
DOZIRANJE 25 g
VODA 250 ml
TEMP. 95°C
ČAS 4 minute


FILTER KAVA

Ekstrakcija kave poteka preko finega filtra. Vročo vodo prelijemo preko srednje mlete kave in pustimo, da pronica preko filtra v posodo. Več načinom priprave, Chemex, V60 ali tudi s posebnim aparatom. Po svetu zelo priljubljen način priprave.

REZULTAT

Velika čistost okusa kave, lahko telo, delikatna. Zelo priročna za pričetek razumevanja kave in njenih subtilnih nians okusov posameznih kav. Za kavne entuziaste.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje do fino
DOZIRANJE 15 g
VODA 250 ml
TEMP. 95°C
ČAS 2,5 minute


SIFON

Že 200 let znana priprava kave, ki daje zelo čisto kavo brez sedimentov. Priprava je zelo zapletena, dokler KitchenAid ni ustvaril prvi sifon aparat na trgu. Vakuumska ekstrakcija okusov daje absolutne največ. Predvsem za največje ljubitelje kave, izjema in zanimiva predstavitev priprave, pravi show!

REZULTAT

Zelo kompleksni okusi, ki jih lahko zagotavlja samo vakuum ki iz kave potegne vso aromatičnost.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje do fino
DOZIRANJE 20 g
VODA 300 ml
TEMP. 95°C
ČAS 2,5 minute


AEROPRESS

Precej nov način priprave kave. Priprava je inovativna, enostavna in poceni. Potrebujemo samo aeropress pripomoček.

REZULTAT

Precej kompleksen okus kave, srednje intenzivno telo, zelo primerno ta "coffee to go"

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje do fino
DOZIRANJE 15 g
VODA 250 ml
TEMP. 95°C
ČAS 2 minuti


TURŠKA KAVA

Starodavni način priprave nefiltrirane kave, ki še vedno množičen v arabskem svetu od koder je prišel in tudi na Balkanu in pri nas. Velja za kulturno bogastvo Turčije. Za pripravo potrebujemo posebno posodo džezvo. Tradicionalno se pripravlja zelo sladka.

REZULTAT

Intenzivna in močna z usedlinami na dnu skodelice.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE zelo fino
DOZIRANJE 25 g
VODA 250 ml
TEMP. 95°C
ČAS 2 minuti


HLADNA EKSTRAKCIJA

Brez segrevanja, na hladno! Potrebuje nekaj časa a se splača. Dobimo čudovit hladen kavni poletni napitek, ki ga postrežemo z ledom. Potrebujemo krpo iz muslina, v katero zavijemo kavo in vse skupaj pustimo stati 10-15 ur ali če dlje. Dobijo je tudi enostavni pripomočki za hladno ekstrakcijo, to je npr. steklenica s filtrom Hario.

REZULTAT

Naravno sladka osvežilna kava z rahlimi skoraj opaznimi osvežilnimi mehurčki kot posledica začetka fermentacije.

KARAKTERISTIKE PRIPRAVE

MLETJE srednje
DOZIRANJE 120 g
VODA 1 liter
TEMP. v hladilniku
ČAS 12-24 ur


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah