PREPESATA CLASSICA AGRIMONTANA - KLASIČNA BAZA ZA SLADOLED - 5 kg
Poudarek kvaliteti in naravnim sestavinam!
"Quick Weight"je nov koncept priprave odličnih naravnih sladoledov in je namenjen hitri pripravi s poudarkom na kvaliteti. Kvaliteten sladoled mora vsebovati kar nekaj zelo pomembnih sestavin, mleko, smetano, sladkor, dekstrozo, posneto mleko v prahu, emulgator in stabilizator. Vse te sestavine je potrebno zmešati skupaj, kar za manjše potrebe sladoleda predstavlja problem pri dobavi.
Doziranje
150 g na liter mleka.
Osnovni recept
Čokolada 72% | ||
mleko | 2.540 g | 63,5% |
sladkor | 480 g | 12% |
invertni sladkor /med | 100 g | 2,5% |
Domori 72% temna čokolada | 400 g | 10,0% |
Aromatični kakav 22/24 | 100 g | 2,5% |
Quick Weight | 380 g | 9,5% |
Skupaj | 4.000 g | 100% |
Pri sladoledu spreminjamo agregatno stanje vode iz tekoče v zamrznjeno, pri čemer se spreminja kristalna struktura, ki lahko poslabša in poškoduje strukturo sladoleda. V sladoledu je do 60% vode, zato moramo zagotoviti njeno stabilnost, kar dosežemo z dodatkom stabilizatorjev. Sladoled je tudi zmes vode in maščobe, ki se med seboj težko oziroma se sploh ne vežeta. Če želimo da bo sladoled kremast in se voda ne bo izločila, je potrebno dodati tudi emulgatorje, ki zagotovijo emulzijo med vodo in maščobami.
Agrimontana je za vas pripravila poseben recept (stabilizator/emulgator), ki vsebuje izključno samo popolnoma naravne sestavine najboljše možne kvalitete in je namenjen tistim, ki iz sladoleda želijo narediti nekaj več, predvsem pa svojim gostom pripraviti popolnoma naravne sladolede.
- No Hidrogen