9/9

Delavnica priprave dekadentne francoske slaščice, ki je obnorela svet - za vse ljubitelje dobrega! Predhodno znanje ni potrebno.

Prijava ni več mogoča, delavnica je zasedena!

Makron (francosko macaron) je v svetu ena najbolj privlačnih in iskanih slaščic, pripravljena na osnovi meringe iz beljakov, sladkorja in mandljeve moke. Med dvema piškotkoma je nadev iz različnih krem na osnovi čokoladnih ganašev, sadnih in maslenih krem... Njihova priprava izgleda preprosta, saj so pripravljeni iz samo treh glavnih sestavin. Toda resnica je povsem drugačna. Priprava zahteva kar nekaj spretnosti in poznavanja lastnosti sestavin, iz katerih so narejeni. Da vam skrivnost makronov lahko razkrijemo, organiziramo delavnico!


Termin delavnice: sobota, 19. januar 2019, od 10.00 do 14.00

Lokacija: GourmetShop&Lab, BTC City, Hala Emporium/spodnja etaža, Letališka 3, Ljubljana

Cena delavnice: 59,00€* po osebi. Prijava je obvezna!

*Sponzor delavnice je KitchenAid - No. 1 namizni planetarni mešalec, ki sponzorira dogodek v enakem znesku. Vsem udeležencem pa KitchenAid podarja znaten popust pri nakupu tega legendarnega mešalca, ki letos praznuje 100-letnico in je zopet izbran za najboljši namizni mešalec na svetu.

Makron ni samo slaščica, ki jo v svojih delavnicah delajo mojstri. V svetu se je tudi doma pojavila prava evforija priprave odličnih makronov. Če imate domačo pečico in namizni ali ročni mešalec, jih z lahko tudi sami pripravite. Ker smo deležni zelo veliko klicev ljubiteljev peke, smo za otvoritev našega novega centra GourmetShop&Lab za eno prvih delavnic izbrali prav makrone. V samo 4-ih urah vam bomo razkrili prav vse skrivnosti priprave makronov. In kot veste, mi ne učimo branja receptov, kot je to pri nas v navadi pri podobnih delavnicah. Pripravo vam bomo zelo podrobno razložili in vas naučili:

  • izbira pravih mandljev ali mandljeve moke za makrone: sorta, pravilna suhost, vsebnost maščobe ...
  • zakaj je potrebno staranje beljakov in kako to lahko preskočimo ter zakaj
  • priprava meringe s sladkornim sirupom, kako narediti pravo meringo
  • uporaba barvil za prehrano, katera barvila so prava in kako narediti makrone z naravnimi barvili
  • tehnika priprave makronov, makroniziranje, pravilno sušenje, peka...
  • priprava osnovnih nadevov, čokoladnega ganaša, sadnega želeja, sadne kreme....
  • shranjevanje makronov

Kot veste, smo pred kratkim v BTC-ju, v spodnji etaži hale Emporium, odprli veliko trgovino z našimi proizvodi, kjer lahko izbirate med več kot 1000 proizvodi. Osrednji del je velik laboratorij za izobraževanje, kjer smo začeli izvajati delavnice za mojstre in ljubitelje kuhanja. Vrstile se bodo številne delavnice. Na vrsti so makroni, sledili bodo sladoledi, kruh iz droži, testenine iz prave durum trde moke, piškoti, prav tako potice iz droži....

Delavnice bodo potekale intenzivno in sodelovali boste aktivno. Po končani delavnici boste s seboj odnesli svoje proizvode, da boste z njimi razveselili tudi svoje domače in prijatelje.


Cena delavnice je 59,00€!

Število udeležencev je omejeno, zato priporočamo, da se čim hitreje prijavite.

Prijavnino na delavnico plačate ob prijavi in si s tem rezervirate mesto (spodaj).

PRIJAVA JE OBVEZNA!

Delavnica bo 19. januarja 2019 v BTC City, Spodnja etaža Emporium, Letališka cesta 3, Ljubljana.

Pričeli bomo ob 10.00 uri!

Za vse nadaljne informacije smo vam na voljo na 01/777 3000 ali na mail info@gourmetshop.si


Za prijavo na delavnico klikni tukaj!

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah