TEMNA ČOKOLADA DOMORI SAMBIRANO 75% - 0,5 kg
Sambirano je čokolada iz kakava iz doline na severu zahodu Madagaskarja. Po poreklu je sorte Trinitario z visokim deležem Criollo. Kakavova zrna so fermentirana 5 dni. Izjemna čokolada za najbolj zahtevne okuse.
Poreklo
Kakav Sambirano je vzgojen v harmonični dolini na severu zahodu otoka Madagaskar.
Organoleptične lastnosti
Namig rdečega sadja, ki združuje tudi prijetno kislost. Okus je sladek in zelo pol, močna intenzivnost. Za mnoge najboljša čokolada iz kakavovca sorte Trinitario.
Klasifikacija
Sambirano je kakav Trinitario z visokim deležem Criolla. Fermentira 5 dni.
Druženje
Zaradi svojega posebnega sadnega okusa, kar je značilno za čokolade sorte Trinitarion iz Madagaskarja je odlična v kombinaciji s sadjem.
Karakteristika čokolade
- Vsebnost kakava: 75%.
- Poreklo: Madagaskar
- Sorta kakava: Trinitario
- Oblika: tablica 0,5 kg
Karakteristike okusa in poreklo
Domori je eden vodilnih proizvajalec vrhunske čokolade na svetu in predstavlja na tem področju pravo avtoriteto. Pri svojem delu uporabljajo samo najbolj fine in redke vrste kakavovih zrn sorte Trinitario in Criollo. Obe vrsti kakava so namenjene izključno najbolj zahtevnim stranka, ki znajo uživati v pravi čokoladi. Trinitario predstavlja samo 3% vse svetovne proizvodnje kakava, Criollo, ki pa je najbolj cenjen kakav na svetu na sploh, pa predstavlja samo 0,001% vse svetovne proizvodnje.
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.