MLEČNA ČOKOLADA CACAO BARRY ALUNGA 41 % - 1 kg
Karakteristika čokolade Cacao Barry ALUNGA™
- Vsebnost kakava: 41%
- Vsebnost maščobe: 35,2%
- Vsebnost mleka: 24%
- Oblika: majhni diski Pistoles ™
- Viskoznost: ***
- Okus: manj sladka mlečna čokolada z dominantnim okusom kakava in mleka.
- Q-fermentirana čokolada
Charles Barry je bil vizionar, ki je leta 1842 ustanovil znamko Cacao Barry®. Potoval je po celem svetu in iskal najboljša kakavova zrna za svojo čokolado. Cacao Barry® še vedno sledi njegovim stopinjam in nadaljuje iskanje najbolj čistih in intenzivnih čokoladnih okusov. Uspel nam je nov preboj v iskanju popolnih okusov.
Prestavljamo vam nov način fermentacije, metodo, ki je ustvarila novo generacijo čokoladnih kuvertur. Po obiranju kakavovih zrn je fermentacija kritični korak za izboljšanje okusa, ki se skriva v zrnu. Cacao Barry® je odkril poseben ferment, ki je v naravi prisoten na rastlinah in zemlji kakavovih plantaž, ki prebudijo najbolj intenzivne in popolnoma čiste okuse vsakega zrna. Izbira teh naravnih fermentov in njihovo dodajanje kakavovim zrnom ustvari izjemno fermentacijo,ki daje neverjetno čistost okusov. Tako fermentirana zrna vsebujejo najbolj pol potencial okusov.
Čokolade izbora ‘Toute la pureté de la nature’ so narejene iz najbolj čistih kakavovih zrn iz z uporabo metode Q-fermentacije ™. Z nadaljnjim postopkom rahlega praženja in pazljivega končinga so mojstri Cacao Barry®-ja pripravili tri izjemne proizvode, ki so zasijali novo luč med čokoladami.
S čokoladami ALUNGA™, OCOA™ in INAYA™ lahko sedaj ustvarite še bolj intenzivne okuse svojih sladkih kreacij.
Viskoznost čokolade pomeni, kako je čokolada v stopljenem stanju tekoča, kar je odvisno od vsebnosti kakavovega masla. Bolj je čokolada tekoča, bolje se uliva, a ve v trdnem stanju zaradi tega trša. Zato vsako čokolado uporabljamo za svoj namen.
Viskoznost označujemo z zvezdicami
* dekoracije
** figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
*** oblivanje, figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
**** oblivanje, školjke pralinejev, dekoracije
***** oblivanje zelo viskozno
****** zelo tekoče
Vsaka zvezdica več, pomeni več kakavovega masla in bolj tekoča čokolada.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.