BELA ČOKOLADA CACAO BARRY® BLANC SATIN™ 29,2% - 5kg
Karakteristika čokolade: Cacao Barry BLANC SATIN™
- Vsebnost kakavovih delov: 29,2%
- Vsebnost mleka: 19,8%
- Vsebnost maščobe: 33,3%
- Oblika: majhni diski, Pistoles™ Viskoznost: ****
- Okus: svilnato mlečen noto sladke naravne vanilje.
- Uporaba čokolade: idealna za vlivanje modelov, oblive, ganaše, mousse, polnitve pralinejev, kreme in omake, dekoracije, sladolede in sorbete.
Bela čokoladna kuvertura, ki si zasluži to ime. Z razliko od drugih belih čokolad se razlikuje po čudoviti biserni barvi in okusu, ki ni prav nič mlečen. Čokolada se odlično ujema z občutljivimi okusi, kot je vanilja. Odlična je za ganaše, oblive, mousse in kreme. Celo boljša je z nekoliko kislimi okusi, kot je kislo sadje.
Sorta kakava:
večinoma kakavova zrna zahodne Afrike, največ ForasteroMainly West African cocoa beans, mostly Forastero variety
Parjenje čokolade
Čokolada se najbolje ujema z: vaniljo, nageljnovimi žbicami, baziliko, žafranom, korenjem, malinami, slivami Mirabel, Yuzujem, Cognacom (Armagnac), Rosé Champagne, mandlji, pinijami, Matcha zelenim čajem.
V primeru priprave ganašev pa pralineje, lahko BLANC SATIN™ služi za nevtralno bazo, ker povzdigne organoleptične lastnosti s kombinacijo z likerji. Čokolada je izrazito tekoča in zato zelo primerna za vlivanje modelov.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.