RUBY 33,6% - ČOKOLADNA KUVERTURA CALLEBAUT - 400 g
Doživetje s popolnoma novim okusom in barvo čokolade.
Potopi se v rubinasti barvi. Izgubi se v njeni intenzivni sadnosti in svežih, kislih notah. Čokolada RB1, rojena iz rubina kakavovih zrn, ne vsebuje dodanih barvil ali sadnih arom. Njen edinstven okus in barva vas vabita k ustvarjanju edinstvenih parjenja in raziskovana novih idej
S svojo vsestransko fluidnostjo je ruby RB1 kot nalašč za široko paleto aplikacij, od oblikovanja in temperiranja do moussov in še več.
Ruby je nekaj posebnega, senzacionalna nova čokolada in uradno priznana kot 4. vrsta čokolade po temni, mlečni in beli. Njena ideja je pravzaprav zelo preprosta. Kakav kot rastlinska vrsta je sadje in kot tako v naravi uspeva v različnih sortah, okusih, barvah. Kakav torej ni enoznačen in zelo pestra in po okusih zelo raznolika rastlina. Na žalost je 90% vsega kakava na svetu ena sama industrijska sorta, ki pa ljubiteljev in poznavalcev čokolade ne prepriča.
Kakav je mlada sadna vrsta in še vedno genetsko preseneča. Namreč v naravi se pojavijo kakavovci z intenzivno rubinastim plodom. Dolgotrajno raziskovanje na nemški univerzi je odkrilo, da je ta naključna lastnost nekaterih vrst kakava pravzaprav podedovan gen predhodnika imenovanega Theobroma. Od tega odkritja naprej je bilo potrebnega zelo malo, samo ideja, zakaj ne bi iz tega enkratnega odkritja naredili čokolado s svojim najbolj prstnim okusom, ki ga že tisočletja daje narava.
In kako je nastala Ruby čokolada! Obrane plodove kakavovca smo fermentirali in posušili. Kot je običajno pri kakavu jih nato nismo pražili (zato je čokolada rjava) temveč smo kakavovo maso iz zrn stisnili na hladno, dodali sladkor ter mleko in nastala je čokolada rubinaste barve – Ruby RB1.
Ruby parjenje
Poper, Curry, Cimet, Vanilija, Ingverjev kruh, meta, vasabi, Bazilika, Žafran, rožmarin, asijonka, liči, Marelice, Ananas, Kokos, grumi, Rdeče sadje, ango, lge, ampanjec Rosé, sadno pivo, Gueuze pivo, med, uberdon, Karamela, Mandlji, Lešniki, Sezamovo olje, amembert, Roquefort, eleni čaj, Saké, Kava, Kisi, Sojina omaka, temna čokolada, Gold čokolada Callebaut, Verlet čokolada Callebaut, školjke St Jacques
- No Hidrogen