9/9

KAKAV V PRAHU ROBUST RDEČ KAMERUN VAN HOUTEN® 20-22% - 1 kg

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 9,35  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1COKA20R118
Na zalogi
10,24 
10,24  brez DDV
Robusten po okusu in s čudovito rdečkasto barvo Van Houten alkaliziran kakav v prahu s 20-22% kakavovega masla s poreklom iz Kameruna.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
Logo-vanhouten

 

 Originalni "Dutch*" kakav za superiorni okus in barvo

Robusten, intenziven alkaliziran kakav v prahu s čudovito poudarjeno rdečkasto rjavo barvo, s poreklom iz Kameruna.

Okus & Barva

Narejen je iz enkratno finih kakavovih zrn vzgojenih na farmi v Kamerunu. Okus je intenzivno čokoladni z močno poudarjeno kislo noto in tipično dimljenim namigom. Barva je globoko rdečkasta.

Uporaba

Idealen kakav za aromatiziranje , barvo in dekoracije. Odličen za pripravo sladoledov, sorbetov, različnih krem, tortnih oblivov in glazur. Daje posebno noto moussom, biskvitom za torte, brownijem in muffinsom. Še posebno pride zarad  svojega intenzivnega okusa do izraza v vročih napitkih, kot je vroč kakav ali vroča čokolada. 

 

 Van Houten Original od leta 1815!

Sanje so se pričele leta 1828 v Amsterdamu, ko je gospod C.J. Van Houten izumil proces priprave kakava v prahu. V zelo kratkem času sta Van Houten kakav in čokolada v prahu osvojila srca tisočih ljubiteljev čokolade. Danes je Van Houten še vedno prestižna blagovna znamka različnih čokoladnih napitkov in seveda največjega izbora izjemnih kakavov v prahu za vse ljubitelje in najbolj zahtevne chefe restavracij, slaščičarn, čokoladnic in sladoledarn.

Kakav v prahu je narejen s spoštovanjem do pionirskih idej in enkratne metode priprave, ki jo je razvila družina Van Houten in jo patentirala leta 1828. Njihova zapuščina se nadaljuje tudi sedaj, saj je Van Houtem še vedno najboljši alkaliziran kakav na svetu, poznan tudi pod nazivom "umetnost alkaliziranega kakava", ki se odraža v nizki grenkobi, in čokoladnem okusu polnega telesa in navsezadnje v intenzivnem barvnem odtenku. Van Houten kakav je namenjen umetnikom, rokodelcem, chefom, za kreacijo slastnih sladic s čudovito barvo čokolade in polnim okusom.

 

 * Opomba

Dutch (nizozemski), je splošna in uveljavljen naziv za alkaliziran kakav, ki ga je izumil prav Van Houten. Surovi kakav je namreč trpek, grenak, kiselkast. Z dodatkom alkalnih snovi med praženjem, kot je na primer soda bikarbona, se zmanjša kakavu njegova kislost, s tem pridobi kakav na okusu in barvi, ki postane zelo lepa rdečkasto temno rjava. Zmanjša se tudi grenkoba in trpkost, kakav pridobi na kvaliteti. 

 
 
 
 
 
 
 
Energetska vrednost (kj):
1548
Energetska vrednost (kcal):
370
Maščobe:
21.00
Nenasičene maščobe:
12.60
Ogljikovi hidrati:
8.90
Od tega sladkoriji:
0.40
Vlaknine:
29.90
Beljakovine:
19.40
Sol:
0.04
kakav v prahu s porekolom iz Kameruna, vsebnost kakava 100%. Vsebnost kakavovega masla 20-22%.

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
13,50  brez DDV 13,50 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,40  brez DDV 1,40 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
0,94  brez DDV 0,94 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
17,39  brez DDV 17,39 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah