ChocoGelato Bianco CALLEBAUT® - 1,6 kg
Osnovna sladoledna baza je zmes pripravljena iz različnih sestavin, ki dajo sladoledu potrebno trdnost , teksturo, mehkobo, odpornost na topljenje in trpežnost v prodajni sladoledni vitrini. Uporabljajo se za pripravo vseh vrst sladoledov oziroma gelatov.
Čokoladni sladoled je med vsemi najtežje narediti. Pravo sladoledarji, ki obvladajo svoje delo in se spoznajo na vsako od sestavin in katerih delajo sladoled, praviloma za čokoladnega naredijo posebno mlečno bazo. Kakav ali čokolada namreč vsebujete veliko trdnih snovi in veliko maščob v obliki kakavovega masla, kar naj povzroča velike probleme. Čokoladni sladoled moramo zato delati povsem drugače, če želimo narediti vrhunski sladoled - gelato.
Problem čokoladnega sladoleda so skupaj rešili Callebaut s več kot sto letno tradicijo izdelave najboljše belgijske čokolade in skupina vrhunskih italijanskih gelatierov. Nastal je prvi tovrstni proizvod na svetu, izključno namenjen zahtevnim sladoledarjem dni pire Ravifruit limetaza pripravo pravega čokoladnega sladoleda.
ChocoGelato je pripravljena zmes iz najboljše belgijske čokolade za pripravo čokoladnega sladoleda. Ne potrebujejo nič drugega, samo dodati in vmešati vodo ali mleko, odvisno od želenega recepta. Domišljija nam omogoča pripravo izjemnih kombinacij okusov, namesto mleka lahko dodamo sadne pireje za povsem sadno čokoladne sladolede. Poglej si recepte!
Recept: bela čokolada z limono
- 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Bianco
- 2,1 kg vode pri 70-85°C
- 300 g sadni pire Ravifruit limona
Prepusti se domišljiji z izbero poljubnega sadnega pireja Ravifruit.
- Kosher
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.