TEMNA ČOKOLADA CALLEBAUT® "EXCELLENT" 2815NV, 57,8%, - 2,5 kg
- Vsebnost kakavovih delov: 56,8%
- Vsebnost kakavovega masla: 36,5%
- Oblika: v majhnih diskih
- Viskoznost: ***
Velja za eno najbolj uporabljenih čokolad za restavracije in slaščičarne za pripravo moussov, krem in sladoledov. Daje lepo kremasto strukturo.
Callebaut je sinonim za čokolado po celem svetu in predstavlja najboljšo belgijsko čokolado. Največ slaščičarn in čokoladnic po svetu uporablja prav čokolade Callebaut, ki imajo izrazit belgijski karakter.
Čokolade so zelo fino mlete, kar v ustih pušča največjo možno aromo. Čokolada vsebuje izključno pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo.
Izbor čokolad je izreden in vsak najde v njih to kar potrebuje. Izbor je od izjemen »Powerful 80%« do »Mild 50%«.
Čokolade so pakirane v bloku po 5 kg, vreči in majhnih diskih po 2,5 kg ali za profesionalce, ki potrebujejo večje količine v vrečah in majhnih diskih po 10 kg.
Viskoznost čokolade pomeni, kako je čokolada v stopljenem stanju tekoča, kar je odvisno od vsebnosti kakavovega masla. Bolj je čokolada tekoča, bolje se uliva, a ve v trdnem stanju zaradi tega trša. Zato vsako čokolado uporabljamo za svoj namen.
Viskoznost označujemo z zvezdicami
* dekoracije
** figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
*** oblivanje, figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
**** oblivanje, školjke pralinejev, dekoracije
***** oblivanje
* zelo viskozno
***** zelo tekoče
Vsaka zvezdica več, pomeni več kakavovega masla in bolj tekoča čokolada.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.