SPECULOOS MEŠANICA ZAČIMB TERRE EXOTIQUE - 60 g
V katerih jedeh lahko uporabite speculoos?
Spoznajte nežne okuse te mešanice
Ta dišeča mešanica začimb, polnega okusa in nordijskega navdiha, bo vaše preproste jedi spremenila v prave uspehe!
Kako uporabljati mešanico speculoos?
Naše zamisli za recepte za uporabo mešanice speculoos pri kuhanju:
- Preden damo pecivo v pečico, ga potresemo čajno žličko mešanice speculoos;
- Speculoos mousse: zmešajte 1 čajno žličko Speculoosa z mascarponejem, preden ga stepete v mousse;
- Speculoos piškoti: v testo za piškote dodajte 1 čajno žličko zmesi speculoos, preden ga zmešate s čokoladnimi koščki;
- drobljenec z jabolki in speculoosom: pred peko na drobljenec nadrobite domači speculoos;
- račje prsi z okusom speculoos: na koncu peke meso posujte s ščepcem mešanice speculoos;
- Speculoos tiramisu: v tradicionalnem receptu zamenjajte jajčno kremo z domačim speculoosom;
- Speculoosovi tartufi: ko pripravite speculoos, jih povaljajte v zmesi speculoos.
Recept Terre Exotique za domači speculoos
Sestavine
240 g moke ;
110 g masla ;
1 jajce ;
100 g sladkorja ;
100 g rjavega sladkorja;
1 čajna žlička zmesi speculoos.
Za pripravo
Maslo in sladkor zmešajte z mešalnikom in dodajte jajce. V drugi skledi zmešamo moko in zmes speculoos. Maslo, sladkor in jajčno mešanico vmešajte v mešanico moke in speculoosa, da nastane kroglica. Pokrijte s plastično folijo in ohlajajte v hladilniku približno 1 uro. Na pomokani delovni površini z valjarjem razvaljajte testo speculoos. Z modelčkom za piškote izrežite piškote in jih položite na rešetko, obloženo s papirjem za peko. Pecite 10 minut pri 165 °C. Piškote ohladite in jih shranite stran od svetlobe in vlage. Piškote speculoos uporabite pri kuhanju ali jih uživajte ob čaju ali kavi.
Mešanica Speculoos, mešanica naravnost s severa
Recept je hkrati pikanten in sladek ter bo izboljšal vsako pripravo. Ta mešanica Terre Exotique vas bo popeljala na potovanje, vendar bo zaradi prave količine začimb še vedno primerna za vašo kuhinjo. Odlično se poda v testo za torte, potrese po račjih prsih, v testo za brioške ali v znamenite cimetove zvitke.
Slavni piškotek speculoos
To majhno pecivo je klasično v Belgiji, Nemčiji, na Nizozemskem in v severni Franciji. Prvotno so ga delili otrokom 6. decembra, na dan svetega Miklavža. Danes je odlična priloga k skodelici kave, tiramisuju ali celo račjim prsim! S to mešanico začimb za speculoos boste lahko pripravili svoj domači speculoos in z njim pogostili vse svoje prijatelje in družino. Mešanica Terre Exotique je narejena iz cimeta, zelenega janeža, koromača, koriandra, ingverja, klinčkov, zelenega kardamoma, muškatnega oreščka in črnega popra. Vse te začimbe so zmešane in zmlete v prah za široko uporabo v slanih in sladkih jedeh.
Od kod izvira speculoos?
Zgodovina majhnega peciva, imenovanega speculoos.
Speculoos so piškoti, ki so tradicionalno oblikovani kot sveti Miklavž. Legenda pravi, da je sveti Miklavž, zavetnik otrok, te majhne začinjene piškote delil vaškim otrokom, ko je šel skozi vas. Od takrat je speculoos tradicionalno pecivo, ki ga jedo na Miklavžev dan, 6. decembra. Izvor imena tega peciva ni zanesljiv, saj obstaja več različic, bodisi izraz species, ki se nanaša na začimbe, bodisi izraz spéculateur, ki se nanaša na škofa. Ti piškoti so znani tudi pod več imeni: v Belgiji jih imenujejo spéculoos, na Nizozemskem spéculos in v Nemčiji spekulatius.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana