POPER TELLICHERY ČRNI TERRE EXOTIQUE - 60 g
Kaj je črni poper Tellichery?
Od kod prihaja črni poper Tellichery?
Črni poper Tellichery izvira iz botanične vrste Piper nigrum. Zato ni začimba, temveč črni poper. Ko so semena rdeča, ga nabiralci skrbno ročno naberejo in nato posušijo na soncu. Črni poper je intenzivnejši v ustih in ogreje grlo kot beli poper, saj ohrani perikarp, v katerem je skoncentriran piperin, začimbno sredstvo v popru.
Kako uporabiti črni poper Tellichery pri kuhanju?
Ta poper je idealen tako za vsakodnevno kuhanje kot tudi za izjemne jedi. Uporablja se zdrobljen v možnarju ali zmlet v mlinčku. Navajamo nekaj možnosti uporabe:
- na žaru: pred kuhanjem posujte 1 čajno žličko zdrobljenega črnega popra Tellichery na fileje morskega lista;
- omaka iz črnega popra Tellichery: grobo zdrobite zrna popra iz čajne žličke črnega popra Tellichery in jih dodajte v pripravljeno poprovo omako;
- krompirjev gratin s poprom: zdrobite 1 čajno žličko črnega popra Tellichery in z njim potresite krompir, preden ga postavite v pečico;
- Steak s črnim poprom: ob koncu pečenja potresite steak s ščepcem črnega popra Tellichery;
- Špageti cacio e pepe s črnim poprom Tellichery: 1 žlico zdrobljenega črnega popra Tellichery potresite v ponev, da se popraži, ter dodajte parmezan in nekaj zajemalk vode za kuhanje testenin.
Kakšen je okus črnega popra Tellichery?
Črni poper Tellichery, ki ga zaznamujejo sveže arome citrusov, limone in grenivke, je oster in lesnat. Ta črni poper ima dolgotrajno toplino, ki izžareva blag, vlažen vonj deževnega gozda s spominom na sveže in čiste note.
Zgodovina črnega popra Tellichery
Na malabarski obali leži regija Kerala, znana kot raj za začimbe. Kar 70 % indijske proizvodnje začimb je v Kerali. To je regija, kjer so Angleži v 18. stoletju obvladovali trg.
Zamisel za recept s črnim poprom Tellichery
Odkrijte recept za domači kari s črnim poprom Tellichery, Tukaj!
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana