POPER PENJA BELI IGP TERRE EXOTIQUE - 250 g
V katerih jedeh se uporablja beli poper Penja?
Raziščite živalske in sladke okuse
V kombinaciji z značilnimi jedmi je beli poper Penja pravi kamenček za vse kuhinje. Ta poper se odlično poda k gosjim jetrom, čokoladi in nekaterim sirom - priložnosti za njegovo uporabo ne manjka!
Kako uporabljati beli poper Penja?
Naši recepti za uporabo belega popra Penja v vaši kuhinji:
- pražene šparglje z maslom: poper zdrobite in posujte po jedi;
- Jagode, marinirane v belem popru Penja: jagodam v zaprti posodi dodajte 6 zrnc belega popra Penja in jih pustite, da se čez noč prepojijo;
- Čokoladni fondant z belim poprom Penja: testu za torto dodajte dva ščepca belega popra Penja in ga vlijte v model;
- Čokoladni mousse: stopljeni čokoladi dodajte 6 zrnc mletega belega popra Penja;
- solata iz ananasa, avokada in kumaric: pred jedjo solato potresite z dvema ščepcema;
- burrata s poprom: pred zaužitjem posujte nekaj belega popra Penja na burrato;
- pica z belo penjo: pred pripravo pice potresite dva ščepca belega popra penja na testo za pico.
Poiščite recept za koktajl brez alkohola: Zgodovina 2014 Matthias Giroud
Arome belega popra penja: med živalskim in rastlinskim
Ta beli poper je pridobljen zaradi rodovitne zemlje v Kamerunu, ima blag in mošusen okus. Medtem ko je njegov napad pekoč in pikanten, se med jedjo razkrije vrsta živalskih in zeliščnih not, zlasti če ga poskusite zdrobljenega. Rezultat je kompleksen, dobro uravnotežen poper, ki se odlično poda k rdečemu mesu ali dušeni divjačini.
Beli poper Penja, sladek in kompleksen zaklad iz Kameruna
Piper nigrum je orjaška liana, iz katere raste poper Penja. Raste na drevesu z grobim, razpokanim lubjem, po katerem se zlahka povzpne, pogosto visokem do štiri metre. Oprašuje ga dež, ki je v regiji Moungo pogost. Tla v Kamerunu so vulkanska, bogata in rodovitna, kar pomeni, da ima poper Penja veliko eteričnih olj in arom.
V pokrajini Moungo v Kamerunu se zrna popra Penja naberejo ob optimalni zrelosti, operejo in odluščijo, nato pa se posušijo na soncu. Različne faze pridelave tega popra so ročne. Te vključujejo nabiranje, obiranje, čiščenje, sušenje in končno sortiranje. Ta izjemni poper pridelujejo ženske v vasi.
Za razliko od drugih barv popra se beli poper pobira ob optimalni zrelosti. Nato se jagode operejo in posušijo, da se odstrani ovojnica (perikarp). To mu daje močan okus.
Od kod izvira poper Penja?
Terre Exotique in poper Penja, začetek velike pustolovščine.
Erwann de Kerros je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja med potovanjem po Kamerunu odkril znameniti poper Penja. Sveže diplomirani Erwann se je prvič preizkusil na kmetiji in vzljubil poper. V Penji se je rodila zamisel o podjetju Terre Exotique.
Erwann de Kerros še zdaj vsaki dve leti obišče kmetije v Penji, da preveri drevesa popra, ki so mu pri srcu.
Poper Penja je bila prvi, ki jo je podjetje Terre Exotique začelo prodajati, preden je razširilo svojo ponudbo popra in začimb.
Odkrijte dnevnik potovanja: Vrnitev iz Kameruna
Poper Penja: dobro ohranjeno tradicionalno znanje in izkušnje
Leta 1930 je gospod Decré, saditelj banan, začel gojiti poper in posadil prve rastline popra v Penji. Proizvodnja popra Penja znaša le 18 ton na leto. Pridelava je obrtniška; poper se namreč pobira ročno, način čiščenja, sušenja in razvrščanja zrnc pa se iz roda v rod ne spreminja.
Ta poper je redek in dragocen ter ima izjemen okus. Danes je poper Penja svetovno znan gastronomski uspeh! Leta 2014 mu je bila podeljena prva zaščitena geografska označba (ZGO) na afriški celini. To je pravo priznanje za ta dragoceni poper.- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana