OCOO PRO RDEČ
OCCO - nova tehnika kuhanja, ki posnema tisočletno tradicijo
Na voljo je tudi že novi Ocoo PRO z večjo 4,5 litrsako posodo.
OCOO uporablja princip dvojnega kuhanja z nadzorovano temperaturo in tlakom, da izvleče čim več okusa. Omogoča pripravo izvlečkov z intenzivnim okusom, ki so primerni za pred obdelavo in tudi za končne jedi. Za razliko od običajnih loncev pod pritiskom para, ki nastane v OCOO, ne uhaja. Hlapi se vežejo na arome hrane, zaklenjene znotraj lonca. Deluje pri nizki temperaturi z izjemno natančnostjo in ohranja organoleptične lastnosti hrane.
OCOO je opremljen z 3,5-litrsko notranjo posodo. Ponuja vrsto možnosti, ki še nikoli niso bile raziskane za gostinstvo in značilno kulinariko, ter omogoča pripravo edinstvenih receptov, ki bi bili brez tega sistema praktično nemogoči.
Tehnike kuhanja z OCOO:
- Aromatizacija s tekočino: maceracija, infuzija, decokcija, ekstrakt
- Sirup ali oljni confit, vložena zelenjava in escabeche
- Enolončnice
- Fermentacija testa, proizvodov ali mlečnih izdelkov (jogurt)
- Kuhanje kakršnega koli testa, tudi parjenega (Bao)
- Kuhanje stročnic, ne da bi jih predhodno namakali
- Kuhanje pod pritiskom s tekočino ali paro z nadzorovanimi temperaturami in časom
- Bain Marie: krema, krema Royale, paštete in nadev
- Črni česen in medeni confit
- Jajce tisočletja
- Marmelade in sirupi
- Redukcije, juhe in konzomi
- Juhe in zelenjavne kreme
- Pasterizacija
Na uradni spletni strani ocooeurope.com in na YouCook boste našli več informacij o OCOO z recepti in tehnikami za profesionalno uporabo.