9/9

MODEL ZA RAVIOLE MARCATO - SREBRN

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 61,61  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 3APMART-ARG
Na zalogi
75,16 

Informativen izračun ob nakupu na obroke:

  • 3 x 20.91€
  • 6 x 10.54€
75,16  brez DDV
Marcato tablica za izdelavo raviolov.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Ravioli tablica
Simbioza tehnologije in oblikovanja

Ravioli tablica je zasnovana tako, da ponuja največjo funkcijo s sodobnim in prilagojenim slogom.

Podstavek je izdelan iz trdnega, za prehrano primernega eloksiranega aluminija, varnega za vaše zdravje in zajamčeno trajanje.

Odstranljiva rezalna površina je narejena iz prozornega polikarbonata, ki je primeren za živila, ki ga enostavno očistimo in vedno zagotavlja natančno rezanje.

 

  Video prikaz priprave raviolov

 

 Video prikaz priprave raviolov

 

 

Recept za pripravo svežih domačih raviolov

TESTO ZA TESTENINE

SESTAVINE

  • 250 g mehke pšenične moke tipa "00"
  • 250 g durum pšenične moke (semolina)
  • 5 celih jajc in voda do skupno 250 g

 Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo.

Vse sestavine premešajte.

Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.

 
     

VALJANJE TRAKU

 Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca.

Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko.

Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo.

 
     
PRIPRAVA NADEVA

SESTAVINE ZA NADEV IZ RICOTTE IN ŠPINAČE
10 raviolov v 30 sekundah

  • 500 g domače albuminske skute
  • 500 g špinače
  • 100 g parmezana
  • 1 jajce
  • sol in poper
  • muškatni orešček

Albuminsko skuto in špinačo zmešamo, dodamo parmezan, jajce in začimbe. Dobro premešamo. Nadev ne sme vsebovati preveč tekočine. Pomokamo tablico in nanjo položimo razvaljan trak testa. V vsako udrtino pritisnemo s prstom. Z dresirno vrečko ali čajno žličko nadevam vsako od vdrtin.

 
     

RAZREZ RAVIOLOV

Drugo polovico razvaljanega traku položimo preko nadeva. Z obema rokama pritisnemo na robove, kakor tudi v sredino, da se trakova zlepita. Potresemo z moko. 

Z valjarjem razvaljamo površino, da se ravioli odrežejo, višek testa odstranimo. 

Tablico obrnemo, da perfektno odrezani ravioli padejo na delovno površino. 

 
     
     

 

 

 

 

Podobni izdelki
Na zalogi
24,51  brez DDV 24,51 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
52,37  brez DDV 52,37 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
49,00  brez DDV 49,00 
dodaj na seznam želja
7,09  brez DDV 7,09 
Ni na zalogi
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah