MODEL ZA RAVIOLE MARCATO - SREBRN
Ravioli tablica
Simbioza tehnologije in oblikovanja
Ravioli tablica je zasnovana tako, da ponuja največjo funkcijo s sodobnim in prilagojenim slogom.
Podstavek je izdelan iz trdnega, za prehrano primernega eloksiranega aluminija, varnega za vaše zdravje in zajamčeno trajanje.
Odstranljiva rezalna površina je narejena iz prozornega polikarbonata, ki je primeren za živila, ki ga enostavno očistimo in vedno zagotavlja natančno rezanje.
Video prikaz priprave raviolov
Video prikaz priprave raviolov
Recept za pripravo svežih domačih raviolov
TESTO ZA TESTENINE SESTAVINE
Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo. Vse sestavine premešajte. Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati. |
||
VALJANJE TRAKU Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca. Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko. Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo. |
||
PRIPRAVA NADEVA
SESTAVINE ZA NADEV IZ RICOTTE IN ŠPINAČE
Albuminsko skuto in špinačo zmešamo, dodamo parmezan, jajce in začimbe. Dobro premešamo. Nadev ne sme vsebovati preveč tekočine. Pomokamo tablico in nanjo položimo razvaljan trak testa. V vsako udrtino pritisnemo s prstom. Z dresirno vrečko ali čajno žličko nadevam vsako od vdrtin. |
||
RAZREZ RAVIOLOV Drugo polovico razvaljanega traku položimo preko nadeva. Z obema rokama pritisnemo na robove, kakor tudi v sredino, da se trakova zlepita. Potresemo z moko. Z valjarjem razvaljamo površino, da se ravioli odrežejo, višek testa odstranimo. Tablico obrnemo, da perfektno odrezani ravioli padejo na delovno površino. |
||