SO COOL.. MAGAZINE #2
Ali lahko za sladoled uporabimo ogenj, ne da bi se stopil? So lahko spomini neizčrpen vir ustvarjalnosti? Ali je mogoče pripraviti veganski sladoled, ki se lahko kosa z mlečnim in preseči najboljše dosedanje rezultate, dosežene s čokoladnim sladoledom? Ali je res nemogoče izdelati sorbete s 75 % sadja iz samo štirih sestavin - sadja, saharoze, vode in pektina? Ali lahko geometrijske oblike spremenijo ponudbo sladoledarne? Ali lahko okus sladoleda izboljšamo z rastlinskimi in trajnostnimi sestavinami brez uporabe soli? Ali lahko tako prefinjeni in nenavadni sorbeti, kot sta soržica in robida z brinjem, postanejo prodajne uspešnice? Ali je mogoče konvencionalni način dela z jogurtom pri izdelavi sladoleda obrniti na glavo?
Eden od najbolj znanih citatov Pabla Picassa se glasi: „Naučite se pravil kot profesionalec, da jih boste lahko kršili kot umetnik.“ Prav to nam v drugi številki naše najbolj mednarodne revije o sladoledu, so cool... magazine, med drugim predlagajo veliki strokovnjaki, kot so Jesús Escalera, Irene Iborra, Luis Luque, Juan Pablo Colubri, Stéphane Augé, David Wesmaël, Paolo Brunelli, Stefan Ditzend in Yon Gallardo.
Skupaj z njimi odkrivamo, da pri sladoledu ni nemogočih meja, ki bi jih bilo treba premagati, če imamo za to potrebno znanje, voljo in strast. To je edini način za napredovanje v stroki in izdelku, ki sta bila v preteklosti zelo pogojena s pravili igre, ki so preveč pogojena z vsem, česar se je bilo treba naučiti.
Jezik: Angleščina
Avtor/i: Oglejte si povzetek
Poltrdna vezava: 306 strani
Izdano v: 2025
Teža: 2,1 kg
Vsebina:
Stéphane Augé | Sladoled: nov francoski paradoks?
Luis Luque | Na poti k novemu veganskemu sladoledu
Juan Pablo Colubri | Razbijanje modela s čokolado
Yon Gallardo | Ne more biti bolj jogurtov kot ta
Paolo Brunelli | Nova skrivnost sladoleda, ki ne želira
Alejandro De Miguel | Fermentiranje novih idej
Stefan Ditzend | Rara avis sorbeti
David Wesmaël | Okus je še vedno najpomembnejši pri mojem sladoledu
Jesús Escalera | Med ognjem in ledom
Albert Adrià in Alfredo Machado | Kulinarično avantgardni sladoled
Julia Canu in Tiago Augusto Barbosa | Pozimi nimamo rdečih jagod!
Xiao-Ly Koh | Najbolj zoprne sladoledne torte
Irene Iborra | Poklon spominu
Hiroyuki Emori | Spodbujanje ustvarjalnosti
Dej Kewkacha | Najboljša različica Japonske na Tajskem
Mercedes Román | Ekološko kot navdih
Francisco Migoya | Zamrznjeno morje
Artem Grachev | Ledene sladice
Riccardo Menicucci | Ledena smetana chic