TRUE BREAD BY JOAQUÍN LLARÁS
Kakovosten kruh – poleg ustreznega predtesta in časa vzhajanja – je pravi protagonist te knjige, katere glavni cilj je pomagati razumeti različne vidike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri moke, fermentov, gnetenja, oblikovanja in peke kruha, pa tudi do podrobnosti, na jasen način, kako pripraviti veliko število specialitet.
Pester, izčrpen katalog
Knjiga je razdeljena na zelo obsežen uvod, v katerem so predstavljene glavne sestavine kruha, in drugi del, ki je namenjen osnovnim fazam priprave, s poudarkom na različnih vrstah kislega testa in naravnih sredstev za vzhajanje. Poglavje o kruhih je najbolj ambiciozno in prikazuje veliko število priprav po korakih, ki segajo od klasičnih kruhov, kot so galicijski kruh, bageta ali kmečki kruh, do tistih, ki sodijo v novo generacijo posebej zdravih, kot so ekološki, pirin, tritordeum ali kruh Kamut. Posebno vlogo v tej knjigi igrajo italijanske posebnosti in so odraz izkušenj, ki si jih je avtor v Italiji sam pridobil. Focaccia, ciabatta Bolognese, pane all’oglio in celo panettone so v celoti razloženi na straneh te knjige s fotografijami po korakih, ki bodo zagotovo pomagale razkriti njihovo lastno bistvo.
Obogateno testo, kot so rogljički, ensaïmada ali brioche, dopolnjujejo široko paleto receptov, ki skupaj sestavljajo več kot 40 različnih kreacij (25 kruhov in 15 obogatenih receptov za testo). Knjiga vsebuje tudi didaktični del, posvečen pripravi kruha brez strokovne opreme.
Lastnosti in vsebina
Jeziki: angleščina/španščina
172 strani
25 različnih kruhov.
15 obogatenih testov.
Barvne fotografije vseh kruhov z različnimi zaključki in postopnimi razlagami.
Delo z ekološkim testom in posebno moko (Tritordeum, pira, Triticum Turgidum Khorasan).
Klasične specialitete, kot so galicijski kruh, ciabatta, coca de forner, kmečki kruh, pane all’oglio, dunajski kruh, focaccia in panettone.
Kulinarične različice, kot so sirni kruh, čebulni kruh, orehov kruh, pomarančni in čokoladni kruh, 'kissing buns', rogljiči z bešamel omako, tuna in piquillo poper, ingverjevi in pirin piškoti itd.
Peka kruha brez profesionalne opreme.