PEPPER ALL AROUND THE WORLD STORIES AND RECIPES
Dragi prijatelji, z veseljem vam v tej novi knjige predstavljam rezultat dolgega razmišljanja o popru. Poper je kralj začimb in pogosto napačno razumljen... Zato se skupaj podajmo na odkrivanje te izjemne raznolikosti. Naj živi poper! Erwann de Kerros. Knjiga je v angleškem jeziku.
Poper je bistvena začimba, ki pa jo zlahka vzamemo za samoumevno. Erwann de Kerros, poklicni lovec na začimbe, in kulinarična pisateljica Bénédicte Bortoli predstavljata najrazličnejše vrste popra in prikazujeta, kako izvor in kakovost popra, ki ga uporabljamo, neposredno vplivata na užitek v hrani.
V knjigi je predstavljenih več kot 50 aromatičnih sort, vključno z belim in črnim poprom Penja, Tellicherryjem, jagodičevjem Batak in drugimi, in poleg profilov okusov, predlogov za uporabo in botanične analize so v čudovitih podrobnostih prikazane edinstvene barve in oblike različnih jagodičevij in poprovih zrn.
Osupljive fotografije prikazujejo de Kerrosove pustolovščine pri iskanju popra iz Nepala, Kameruna, Indonezije in Etiopije, priznana francoska kuharja Didier Edon in Olivier Arlot pa sta prispevala več kot 40 receptov, v katerih je uporabljen poper. Z več kot 200 fotografijami in botaničnimi risbami je to dokončni vodnik po eni najpomembnejših začimb.
ISBN-10: 1419729322
Strani: 320
Jezik: angleški