KNJIGA - IDEAS BY JOSE ROMERO
Jezik: angleški/španski
Strani: 204
27 poglavij
50 receptov
40 kreacij s postopki priprave
Samo nekonformisti iščejo nove poti. Ne gre za vprašanje temveč dodajanje, ki prispeva k rasti. Slaščičarska šola v Barceloni je vedno bila in bo ena najboljših mednarodnih slaščičarskih šol. Toda ni samo šola, če veliko več. Je izobraževalni center odprt za vse kulinarične manifistacije. In jasen primer tega duha je avtor te knjige kuharski chef in strastno zaljubljen v sladice, džeme, pekarske proizvode, dunajsko pecivo ...
Vse te sladke in slane discipline konvergirajo v mojstru José-ju Romeo-ju. Asimiliral je svojo lastno pot in išče izzive med slano in sladko kuhinjo. Obstaja veliko proizvodov v tem segmentu kulinarične ustvarjalnosti. To so tapasi, prigrizki, slano pecivo, catering ... To je točno to, kar Romero v sodelovanju z direktorjem šole Olivierjem Fernándezom opisuje v tej knjigi.
Hobotnica, focaccia, jajca in sardine, gosja jetra, pica, rižota in lubenice; mango majoneza, čebulni brioš, slanina z listnatim testom, gazpacho iz pese, ocvrte lizike, marinirana tuna z ...
Enostavne in kreativne ideje in recepti z okusom po Barceloni in Sredozemlju, nekaj podobnega Mehiki in Panami. Predlogi, ki odstopajo od konvencionalnosti, ne da bi ga izgubili. Čudovita knjiga, ki prebudi brbončice s samo listanjem po njej. Prepriča nas, da gremo kuhati. tudi tiste, k,i niso kuharji, niti amaterji.