Košarica je prazna
OH LA LA by Yohan Ferrant
O izdelku
Knjiga Yohana Ferranta je sestavljena iz petih glavnih delov, kateri narišejo natančen zemljevid peke in te vodijo čez vse korake, da lahko uživaš v peki, ki je hkrati zapletena in fascinantna.
- Knjiga je praktičen vidik vsega, kar moraš vedeti o sestavinah, vključenih v peko kruha . V njej so zbrani odgovori na ključna vprašanja, kot so na primer, kaj vse je treba upoštevati pri izbiri moke, kakšno vloga ima sol in kako začeti kruh z drožmi .
- Postopki priprave kruha, od zamesitve testa do peke, skozi faze, kot so oblikovanje, mirovanje in rezanje – z nasveti in praktičnimi informacijami. Seveda pa ne manjka niti receptov za kruh: najdemo recepte za komercialen kruh, kruh z dodano hranilno vrednostjo, posebne ter umetniške kruhe.
- V sodelovanju z italijanskim pekovskim mojstrom Eziom Marinatom se knjiga v tretjem delu poglobi v izdelavo panettone, tako klasičnega kot tudi čokoladnega.
- Četrti del se osredotoča na temeljno obogateno testo, kot je brioš, z analizo ključnih točk za doseganje dobrega rezultata in oblikovanje tega testa v različne oblike.
- Na koncu se knjiga končno poglobi v svet listnatega testa in njegovega ogromnega ustvarjalnega potenciala. Yohan Ferrant daje najrazličnejše nasvete za pripravo klasičnih francoskih pekovskih izdelkov , kot so rogljički in pain aux raisins , pa tudi drugih značilnih kreacij.