KARDAMOM V ZRNJU HOME CHEF - 40 g
Zelo cenjena, močna in enkratna začimba z intenzivnim okusom. | |
Vsebina | 0,040 KG |
Doziranje | Po potrebi. |
Rok trajanja (v mesecih) | 48 |
Ident | 1ZZZA2172 |
Ean | 8414933991755 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardamom izvira iz Indije in Butana in sodi v družino ingverja. Je ena od najdražjih začimb, če jo primerjamo po teži. Že zelo majhna količina ima velik vpliv na okus. Mlet zelo hitro izgubi aromo, zato se ga melje sproti. Je vsakodnevna začimba v Indiji. Veliko ga uporabljajo tudi v Skandinaviji. Zelen kardamon uporabljamo v sladkih jedeh. Dobro se ujema z različnimi vrstami peciva, čokolade, rižotam in tudi mesom.
Zeleni kardamom velja po teži za eno najdražjih začimb. Uporabljamo ga v zelo majhnih količinah. Hranimo ga vedno v zrnih, ker mlet zelo hitro izgubi aromo. Celega lahko hranimo leta. V Indiji velja za eno glavnih začimb. V Evropi se je predvsem uveljavil za pripravo peciva in kruha. Prav tako za pripravo sladic. Posebno mesto je našel za aromatiziranje kave in čaja. Prav tako se uporablja za pripravo slanih jedi.
Če pred uporabo semena prepražimo in nato zdrobimo dobimo še posebno močno aromo.
Kardamom v zrnju. Poreklo Šri Lanka.
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
- Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.