EASY WEIGHT CREAM AGRIMONTANA - 2 kg
Poudarek kvaliteti in naravnim sestavinam!
"Easy Weight"je nov koncept priprave odličnih naravnih sladoledov in je namenjen hitri pripravi s poudarkom na kvaliteti. Kvaliteten sladoled mora vsebovati kar nekaj zelo pomembnih sestavin, mleko, smetano, sladkor, dekstrozo, posneto mleko v prahu, emulgator in stabilizator. Vse te sestavine je potrebno zmešati skupaj, kar za manjše potrebe sladoleda predstavlja problem pri dobavi.
Agrimontana je za vas pripravila zmes vseh potrebnih sestavin, ki vam omogoča enostavno pripravo odličnega in naravnega sladoleda. Easy Weight Cream se uporablja za pripravo kremnih sladoledov. Dodamo vodo ali mleko, po potrebi smetano in želeno pasto. Enostavno in hitro, predvsem pa odlično in popolnoma naravno!
Doziranje
150 g do 200 g na liter vode
Cream Easy weight že vsebuje mleko v prahu najboljše možne kvalitete, zato je potrebno dodati samo vodo.
V kolikor je potreba za dodajanjem domačega mleka, smo za vas pripravili Quick Weight!
Osnovni recept
Fiordilatte | ||
voda | 610 g | 60% |
smetana | 90 g | 8,5% |
sladkor | 160 g | 15,5% |
Cream Easy Weight | 150 g | 16% |
Skupaj | 1.000 g | 100% |
Še več receptov v brošuri Agrimontana Gelato (pdf - spodaj)
Pri sladoledu spreminjamo agregatno stanje vode iz tekoče v zamrznjeno, pri čemer se spreminja kristalna struktura, ki lahko poslabša in poškoduje strukturo sladoleda. V sladoledu je do 60% vode, zato moramo zagotoviti njeno stabilnost, kar dosežemo z dodatkom stabilizatorjev. Sladoled je tudi zmes vode in maščobe, ki se med seboj težko oziroma se sploh ne vežeta. Če želimo da bo sladoled kremast in se voda ne bo izločila, je potrebno dodati tudi emulgatorje, ki zagotovijo emulzijo med vodo in maščobami.
Agrimontana je za vas pripravila poseben recept (stabilizator/emulgator), ki vsebuje izključno samo popolnoma naravne sestavine najboljše možne kvalitete in je namenjen tistim, ki iz sladoleda želijo narediti nekaj več, predvsem pa svojim gostom pripraviti popolnoma naravne sladolede.
![]() |
Naravni sladoledi Agrimontana |
|
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.