9/9

KOMPLET ZA SFERIFIKACIJO SUROVINE HOME CHEF - 315g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 36,79  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1TESF583
Gluten Free No Hidrogen
Na zalogi
44,88 
44,88  brez DDV
Komplet sestavin za sferifikacijo in predvsem namenjen ljubiteljem kuhanja.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
Komplet vsebuje osnovne sestavine za sferifikacijo. Namenjen je ljubiteljem moderne gastronomije, kakor chefom, ki bi se radi spoznali z to novo tehniko, ki je uvrša med osnovne tehnike priprave hrane, ki jo mora poznati vsak, ki se ukvarja ali ima rad moderno kulinariko.

Komplet vsebuje:
  • Alginat
  • Clorur
  • Gluconolactat
  • pH kit
  • merilno žlico
  • pH trakove za merjenje kislosti

Za pripravo sferifikacije priporočamo tudi komplet orodja.

 

RECEPTI

Poglejte si video kanal Sosa Ingredients s številnimi video recepti, ki vas bodo popeljali v svet moderne kulinarike.

  YouTube-Channel
 

 

218-esferificacion-frambuesa-alginat
  217-pain-genes-gelcrem-hot
 
  39_alginclorurkitph_esferainvmangocampari (1)
   40_alginclorurkitph_esferaiogurt
  SFERIFIKACIJA IZ MALIN   "Pain de Gênes" Ženevski biskvit
   OBRATNA MANGO IN CAMPARI KROGLICA    JOGURTOVA SFERA
             
38_alginclorurkitph_caviarcacao    37_alginclorurkitph_esferalitxi    124_caviar_regaliz
   
 KAVIAR IZ KAKAVA   SFERA IZ LIČIJA    LIQUORICE KAVIAR     

 

Sferifikacija je postopek želiranja, ki nam omogoča, da poljubno tekočino obdamo z gelom in s tem ponazarjamo kaviar. Spektakularno lahko z metodo združimo eksplozijo okusa, ki se aktivira v ustih. Ta inovacija je postala klasična moderna tehnika v slaščičarstvu in gastronomiji. 


Poznamo dve metodi sferifikacije:

  • Direktna metoda
  • Obratna ali inverzna metoda

DIREKTNA SFERIFIKACIJA


Za to metodo potrebujemo tri različne kopeli:
  • V prvi kopeli imamo Alginat in proizvod, ki ga želimo sferificirati. Obe sestavini zelo dobro zmešamo in ju pustimo stati, da se iz raztopine odstrani ves zrak. Upoštevati moramo pH faktor raztopine, ki ne sme biti po pH4. V kolikor imamo pH prenizek, dodamo natrijev citrat. Pri prevelikem pH faktorju bomo imeli slab okus.
  • V drugi kopeli imamo Clorur in sicer 5 do 8 g na liter, odvisno od velikosti kroglic. 
  • V tretji kopeli imamo vodo, da sfere splahnemo okus kalcijevega klorida. 
Reakcija Alginata se prične, ko oba proizvoda (alginat in klorid) pričneta tvoriti gel v obliki kroglice. Postopek želiranja se nadaljuje v notranjost. Dalj časa pustimo v kopeli, bolj bo želiralo, dokler kroglica ne bo popolnoma želirana do sredine. 
Upoštevati moramo pH vrednost raztopine. Če vrednost ni med 4 in 6, moramo uporabiti natrijev citrat (PH KIT). Ko imamo pH med obema vrednostnima lahko izdelujemo kroglice brez problema. 

OBRATNA SFERIFIKACIJA

Če želimo pripraviti kroglice z metodo sferifikacije iz sestavine, ki vsebuje kalcij (mlečni izdelki), moramo izbrati obratno metodo z njo invertiramo prvi dve kopeli. Če proizvod kalcija ne vsebuje, dodamo gluconolaktat.

Uporabimo tri različne kopeli:
  • V prvi kopeli imamo proizvod, ki vsebuje kalcij (mlečni izdelek). V kolikor proizvod kalcija ne vsebuje, moramo dodati glukonolaktat. Če proizvod nima zadostne gostote, dodamo 6 g Gelespresse (2g xandatana) na kilogram, da dobimo zadostno težo za drugo kopel.
  • v drugi kopeli zmešamo 1 liter vode (brez kalcija!) in 5 g alginata.
  • V tretji kopeli imamo vodo, da kroglice speremo.
Zahvaljujoč obratni metodi sferifikacije, bo sredica kroglice vedno tekoča, ker je reakcija obratna od direktne metode. V kolikor kroglice pripravljamo v naprej, jih shranimo v nekoliko gostejši tekočini, da se ne sprimejo med seboj. Pri tej tehniki je potrebno upoštevati osmozo kroglic. Njihova membrana ima majhne luknjice, ki absorbirajo okus medija.


Badges:
  • Gluten Free
  • No Hidrogen
konzervans: kalcijev laktat (E327), stabilizator: kalcijev glukonat (E578) in kalcijev klorid (E509), sredstvo za zgoščevanje: natrijev alginat (E401), korektor kislosti: trinatrijev citrat (E331iii). Lahko vsebuje sledi MLEKA. Vključuje: merilna žlica, komplet za merjenje pH.

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
MOKA PŠENIČNA ZA PIZZE COSTA d'AMALFI "MOLINI PIZZUTI" - 10 kg - 10%
Promotion
15,04  12,15  brez DDV 12,15 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
21,31  17,21  brez DDV 17,21 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
MOKA PŠENIČNA FINA TIP "00"  "MOLINI PIZZUTI" - 1 kg - 10%
Promotion
1,05  0,84  brez DDV 0,84 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
2,33  1,88  brez DDV 1,88 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah