PEKTIN MEDIUM RAPID RUMEN HOME CHEF - 175 g
Pektin je izjemen naraven gelifikator, ki se pridobiva iz sadja, predvsem jabolk in citrusov. Služi nam za pripravo zgoščenih proizvodov, marmelad, oblivov, krem.
Lastnosti: | HM pektin | |
Uporaba: | pektin zmešamo s sladkorjem. Energično umešamo sadje. Zavremo in dodamo kislino. | |
Aplikacija: | PH mešanice 3,1 do 3,5. Za želiranje pektin potrebuje kisel medij, zato je potreben dodatek kisline v obliki limoninega soka, citronske kisline ... Dodamo najmanj 50% sladkorja in kislino. | |
Delovanje: | hitro želira, hitreje kot pektin s počasnim delovanjem. Končni učinek je po 24 urah. Termo ireverzebilen gel, lahko ga pečemo. | |
Izdelki: | tradicionalna marmelada, sadni nadevi, oblivi ... | |
Doziranje: | 8-15g/kg marmelade in džemi, 15-25g/kg sadni nadevi |
Zmešajte 20 g pektina s 1 kg sadja, dodajte sladkor in 5 g citronske kisline in segrejte na 105°C. Za strukturo marmelade dozirajte 10 g/kg sadja. Želira sadje, sadne kaše in sokove z dodanim sladkorjem in citronsko kislino. Uporaba: Klasični sadni želeji Marmelade in džemi.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.