Košarica je prazna
KAZEIN NATRIJEV SOSA - 500 g
O izdelku
Mlečna beljakovina v prahu. | |
Vsebina | 0,500 KG |
Doziranje | quantum satis. |
Rok trajanja (v mesecih) | 24 |
Ident | 1PPML251 |
Ean | 8414933028130 |
![]() ![]() ![]() |
Podroben opis
Mlečne beljakovine sestavljati dve glavni beljakovin, kazein (70%) in sirotka (30%). Kazein daje po koagulaciji trdno konsistenco skuti, sirom in drugim mlečnim izdelkom. Koagulira v kislen okolju ali ob prisotnosti sirila.
Kazein sicer dobivamo v telo z mlekom, izoliran kazein pa se uporablja v različne namene: v industriji kot vezivo, kot dodatek prehrani (bodybuilderji). Predstavlja počasi prebavljiv vir aminokislin.
Pogost je pri pripravi odličnih sladoledov, bogatimi z beljakovinami, ki dajejo kremasto in rahlo strukturo. Predvsem pri sladoledih, kjer moramo paziti, da ne vnašamo preveč trdnih snovi, čokolada, oreščki ...
Sestavine
NATRIJEV KAZEINAT (E469) v prahu.
Alergeni
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Proizvod vsebuje posamezne sestavine, ki lahko povzročijo alergično reakcijo:
Opozorilo- Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo)
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.