JAJČNI RUMENJAKI EUROVO "STANDARD" - 6 x 1 kg
SVEŽI JAJČNI RUMENJAKI
Homogenizirani, pasterizirani in ohlajeni jajčni rumenjaki. Pridobljeno izključno iz kokošjih jajc.
Jajčni rumenjaki so nepogrešljivi za pripravo slaščičarskih krem, sladoledov in različnih proizvodov gastronomije. Vsebujejo namreč naravni lecitin, ki je odličen emulgator za vezavo maščob in vode. Omogočajo pripravo krem svilnate in homogene teksture v obliki emulzij.
Uporaba svežih jajc je v slaščičarstvu zelo omejena, saj obstaja možnost kontaminacije s salmonelo. Potreben je skrben protokol za ravnanje z njimi, zato je uporaba pasteriziranih in homogeniziranih jajčnih rumenjakov odlična alternativa in pravzaprav potreba.
Pasterizirani jajčni rumenjaki so neoporečni in jih lahko poljubno uporabljamo v svojih receptih, ne da bi nas skrbeli za morebitno okužbo. Uporaba je zelo enostavna. Z njimi lahko pripravimo kreme, sladice, majoneze, lahko jih pečemo, dodajamo kremam, kombiniramo s pasteriziranimi beljaki. Skratka v receptih jih uporabljamo enako kot sveže rumenjake.
Uporaba:
za pecivo, sladolede, jajčne testenine in gastronomske pripravke
Vsebina:
1000 g izdelka ustreza približno 55 rumenjakom
Način ohranjanja:
od 0°C do največ +4°C
Rok uporabnosti:
37 dni
Razpoložljivi formati:
6 x brix 1 kg
Omejena dostava:
Zaradi temperaturnega režima hranjenja proizvodov pri temperaturi med 0°C in +4°C običajna dostava ni možna.
Možen je osebni prevzem v naši trgovini v BTC. Za možnost naše osebne dostave na vaš naslov se pred naročilom pozanimajte na info@filco.si ali na telefon 01/777 3000, vsak delovni dan med 7.00 in 15.0
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.