9/9

FOND RIBJI HOME CHEF - 200 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 18,14  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1GAFO19011648
No Hidrogen
Na zalogi
19,86 
19,86  brez DDV
Ribja jušna osnova za pripravo kulinaričnih receptov.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja

Kulinarični fondi

Področje: Francija
Obdobje nastanka: XVIII vek

Fond je francoska beseda za "osnovni" ni je splošno uveljavljena beseda med kuharji po celem svetu za jušne osnove. Je pravzaprav esenca različnih okusov kuhanih v vodi in praviloma zgoščenih. Skoraj ni recepta, kjer se jušne osnove ne bi uporabljale. Poznamo štiri osnovne, ki se razlikujemo tudi po področju in kulturi: mehiški, tajski, japonski, francoski ....

Osnovni fondi so:

  • beli fond - večinoma pripravljen iz perutnine, oziroma piščančji fond
  • rjavi fond - pripravljen iz pečenih govejih izbranih kosti z dolgotrajnim kuhanjem tudi več kot 12 ur.
  • ribji fond - pripravljen iz predvsem kosti nemastnih rib
  • zelenjavni fond - je brez mesa pripravljen iz zelenjave.

Priprava fondov oziroma jušnih osnov zahteva izbrane sestavine, pravilno pripravo in dolgotrajno kuhanje, da se v mesu razgradi želatina, oziroma kolagen. Pri zelenjavnem fondu za pektini. Opravilo je zahtevno in dolgotrajno, zato se marsikateri kuhar zateka k nadomestkom, ki pa vsebujemo predvsem soli in maščobe ter se njegov okus prepozna že na daleč. 

Sosa se je fondom temeljito posvetil in z izključno izbranimi materiali in moderno tehnologijo kuhanja pri nizki temperaturi pripravil za zahtevne kuharje vrhunske fonde. Uporabljamo jih lahko za številne jedi, omake, kreme, juhe. Skratka uporabnost je neomejena. Izbor okusov je izreden in z njihovo uporabo boste močno izboljšali vaše jedi. Vsekakor pa prihranili veliko časa, ki ste ga do sedaj potrebovali za kuhanje osnov.

 Na voljo so vam številni okusi fondov oziroma jušnih osnov:

  • goveji fond
  • piščančji fond
  • svinski fond
  • ribji fond
  • zelenjavni fond
  • čebulni fond
  • račji fond

Uporaba:

Sosa fondi so pripravljeni iz najboljših sestavin in so zaradi kontroliranega postopka kuhanja pri nizki temperaturi zelo zgoščeni. Zato že zelo majhna količina zadostuje za vaše potrebe. Priporočamo doziranje 5-10g/kg.

 

Badges:
  • No Hidrogen
Energetska vrednost (kj):
870.00
Energetska vrednost (kcal):
210.00
Maščobe:
4.00g
Nasičene maščobe:
2.00g
Ogljikovi hidrati:
19.00g
Od tega sladkoriji:
0.00g
Beljakovine:
25.00g
Sol:
22.50g
Tradicionalen recept - ribja juha   Moderen recept - ocvrtki od morske spake v testu

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
MOKA PŠENIČNA ZA PIZZE COSTA d'AMALFI "MOLINI PIZZUTI" - 10 kg - 10%
Promotion
15,04  12,15  brez DDV 12,15 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
21,31  17,21  brez DDV 17,21 
dodaj na seznam želja
Dobavljivo/ni na zalogi
MOKA PŠENIČNA FINA TIP "00"  "MOLINI PIZZUTI" - 1 kg - 10%
Promotion
1,05  0,84  brez DDV 0,84 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
2,33  1,88  brez DDV 1,88 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah