9/9

Recepti GelatoMix Classic

10/05/2020

GelatoMix Classic
Strukturni dodatek za pripravo mlečnega sladoleda
Prepesata Classica

 

Želimo vam ponuditi sladoled z vsemi njegovimi vrednotami, pripravljen iz sestavin najbolj trajnostne kakovosti in spoštovanjem do absolutne naravnosti. Osredotočili smo se na njegovo najbolj pristno obliko v italijanskem slogu, GELATO, ki ponuja najbolj pristen dotik okusov in arom.

Po našem mnenju mora biti GELATO čist in ne sme vsebovati monogliceridov, škodljivih rastlinskih maščob, hidrogeniranih maščob, sintetičnih arom, barvil in konzervansov. Da bi zagotovili vse te lastnosti, smo razvili strukturne dodatke, ki ustrezajo profesionalnim parametrom strukture, ravnotežja, kremoznosti in kompaktnosti. Uporaba teh sestavin zagotavlja doseganje lastnosti, ki jih zahteva sodobni potrošnik in poenostavlja pripravo.

Za vas smo v sodelovanju z Agrimontano, vodilnim proizvajalcem povsem »čistih« dodatkov za gelato in s pomočjo prestižnega združenja proizvajalcev naravnih sladoledov Artisti del Gelato, razvili proizvod GelatoBase Classic ali Prepesata Classica v večji 5 kg embalaži za gostince in sladoledarje. Izpolnjuje najstrožje zahteve po kvaliteti in omogoča enostavno pripravo vrhunskega sladoleda Gelato. In kar je najpomembneje, je iz povsem "čistih" naravnih sestavin.

Preberi in izvedi več o naravnem strukturnem dodatku GelatoMix, ki smo ga pripravili iz najboljših možnih sestavin. Omogoča domačo pripravo sladoleda kot ga pripravljajo v najboljših restavracijah.

Osnovni recepti za gelato

Gelato je tipični italijanski sladoled iz mleka in smetane, sladkorja in različnih okusov kot so lešniki, kakav, vanilja. Poznamo tri osnovne različice, odvisno od okusa, ki ga uporabimo. Osnovna masa, ki jo pripravimo za sladoled (in okusa še nismo dodali), se imenuje sladoledna baza, na kratko baza:

Bela baza: osnova z mlekom in smetano, sladkorji, pripravimo nevtralni gelato fiordilatte ali dodajamo različne okuse.

Rumena baza: poleg mleka in smetane vsebuje tudi jajčne rumenjake, ki dajejo gelatu poseben okus in zaradi vsebnosti maščobe v jajcih in lecitina prav posebno žametno teksturo.

Čokoladna baza: v osnovi je to bela baza z manj maščobe in manj trdnih snovi. S čokolado namreč dodajamo veliko kakavovega masla in vlaknin kakava, zato je za optimalen čokoladni sladoled bazo najbolje prilagoditi.

Smisel priprave različnih baz je v tem, da jo pripravimo v večji količini, jo shranjujemo v hladilniku pri 4°C in jo nato porabimo v roku največ 72 ur za pripravo različnih okusov. Ker je vsak dodan okus po svoji sestavi specifičen, našo osnovno bazo prilagodimo. Z okusom namreč lahko dodajamo veliko maščobe (oreščki) ali sladkorja (karamela, vanilja) zato sestavine prilagodimo za najboljši možni gelato.

 

 

Bela baza

Sestavine Količina
Polnomastno mleko 3,5 % 700 g
Sveža smetana 35 % 50 g
Sladkor 135 g
GelatoMix 105 g
Skupaj 1.000 g

 

Rumena baza  

Sestavine Količina
Polnomastno mleko 3,5 % 645 g
Pasterizirani rumenjaki 100 g
Sladkor 135 g
GelatoMix 110 g
Skupaj 1.000 g

 

Čokoladna baza za čokolado z 72 % kakavovih delov  

Sestavine Količina
Polnomastno mleko 3,5 % 645 g
Sladkor 75 g
Akacijev med 25 g
Kakav v prahu Domori 22/24 % 25 %
Temna čokolada Domori 72 % 125 g
GelatoMix 110 g
Skupaj 1.000 g

 

Čokoladna baza za čokolado s 100% kakavovih delov 

Sestavine Količina
Polnomastno mleko 3,5 % 635 g
Sladkor 100 g
Akacijev med 30 g
Kakav v prahu Domori 22/24 % 25 %
100 % kakavova masa Domori  100 g
GelatoMix 110 g
Skupaj 1.000 g

 

Recepti za pripravo gelata na osnovi bele baze

Ime gelata Bela baza Druge sestavine Okus Variegato
(po želji)
         
MARRON GLACÉ 560 g 100 g mleka
160 g smetane 35 %
180 g paste Marrons Glaces Straciatella Maroni
         
KREMA  775 g 60 g smetane 35 %
35 g dekstroze
125 g rumenjakov
naribana lupina limone
   
         
FIORDILATTE  825 g  150 g smetane 35 %
25 g dekstroze
  Variegato Amarena 
         
MANDELJ 865 g 150 g smetane 35 %
25 g dekstroze
110 g paste mandelj  
         
LEŠNIK 888 g 22 g dekstroze 90 g paste lešnik 100 %  
         
PISTACIJA 888 g 22 g dekstroze 90 g paste pistacija 100 %  
         
GIANDUJA 855 g 15 g smetane 35 % 130 g paste Gianduja  
         
BACIO 886 g 14 g dekstroze 100 g paste Gianduja celi lešniki
         
KARAMELA 830 g 100 g smetane 35 % 70 g paste karamela  
         
KOKOS 765 g 135 g smetane 35 % 100 g paste kokos  
         
ČOKOLADA 840 g 10 g dekstroze 25 g kakava v prahu 22/24 %
125 g čokolade Domori 72 %
 
         
BELA ČOKOLADA 725 g 125 g mleka 3,5 % 150 g bele čokolade Domori 35 %  


Recepti za pripravo gelata na osnovi rumene baze

Ime gelata Rumena baza Druge sestavine Okus Variegato
(po želji)
         
KREMA  865 g 110 g smetane 35 %
20 g dekstroze
naribana lupina limone
5 g paste vanilja Bourbon  
         
VANILJA 835 g  115 g smetane 35 %
50 g paste vanilja Bourbon  
         
MARRON GLACÉ  560 g 100 g mleka 3,5 %
160 g smetane 35 %
180 g kreme Maroni Stracciatella Maroni 
         
LEŠNIK 888 g 22 g dekstroze 90 g paste lešnik 100 %  
         
KAVA illy 910 g 20 g smetane 35 % 70 g paste kava illy  
         
GIANDUJA 855 g 15 g smetane 35 % 130 g paste Gianduja  
         
BACIO 886 g 14 g dekstroze 100 g paste Gianduja celi lešniki
         
KARAMELA 830 g 100 g smetane 35 % 70 g paste karamela  
         
MALAGA 830 g 130 g smetane 35 % 40 g ruma Luxardo v rumu namočene rozine 
         


  

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

Brez objav

Napiši kritiko

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah