PIŠTOLA ZA BRIZGANJE ČOKOLADE KREA MULTISPRAY K25T - 0.8 l
Eden najbolj modnih in priljubljenih načinov okraševanja in prekrivanje tort in sladic je posebna čokoladna prevleka v motivu žameta, ki ga dobimo s pomočjo brizgane čokolade. Imamo tri načine, kako to dosežemo:
- s pomočjo pršilke pod pritiskom
- s pomočjo električne pištole, kot je Krebs
- s pomočjo pištole na stisnjen zrak
Proizvod, ki ga špricamo (sladica) mora imeti negativno temperaturo - 20°C. Pripravimo čokolado, ki jo zmešamo s 50% kakavovega masla, da dosežemo večjo viskoznost, segrejemo na 45°C, zlijemo v pištolo in špricamo. Vsaka kapljica čokolade, ki pade na zamrznjeno površino sladice se v trenutku strdi. Kapljica za kapljico nam da čudovito žametno strukturo.
Pištola je prilagojena uporabi za prehrambne proizvode. Vso deli, ki pridejo v kontakt s hrano (čokolado) so iz primernega materiala. Odprtina za špricanje je prav tako prilagojena viskoznosti čokolade.
Špricamo lahko tudi proizvode pri pozitivni (sobni) temperaturi. V tem primeru dobimo sijajno površino (glej video na Video predstavitvi)
Uporaba:
- špricanje čokolade za glazuro
- šricanje čokolade za žametni efekt (proizvod mora biti zamrznjen)
- špricanje olje, masla, rumenjakov .... za pekarske proizvode
- špricanje zaščitnih premazov za prehrambne proizvode