BASE 50 CREME PLUS ESSENZA - 2 kg
Base 50 Creme Plus
Osnova za pripravo mlečnih sladoledov na osnovi rastlinskih vlaknin
Običajno osnovo za pripravo mlečnih sladoledov smo obogatili z rastlinskimi vlakni, ki smo jih razvili v našem laboratoriju. Naredijo neverjetno svilnato in kremasto teksturo, hkrati pa z njeno uporabo ohranite popolno svobodo, da svoj recept prilagodite svojim potrebam in ga poljubno aromatizirate.
Essenza razvija 100% rastlinsko osnovo za sladolede, sestavljeno iz beljakovin in vlaken, ki prihajajo iz naravnega rastlinskega okolja. Njihovo raziskovanje v sodelovanju z Univerzo v Parmi se rezultira v popolnoma novih in resnično inovativnih izdelkih, ki imajo velike zdrave koristi in prehranske vrednosti. Essenza proizvodi so povsem čisti »Clean Label«, brez aditivov, emulgatorjev (niti naravnih dodatkov) in popolnoma brez E.
Naša ideja Gelato »Clean Label« je naslednja: sestaviti jo morajo samo žlahtne surove sestavine, odličnega okusa in s podporo inovativnih naravnih sestavin iz našega okolja, ki dajejo strukturo in teksturo.
Doziranje:
50 g | Base 50 Creme Plus |
210/230 g | Sladkor |
1 l | Voda |
Priprava mlečne osnove
Zmešajte sladkor in Base 50 Creme Plus. Postopoma prilivajte mleko z intenzivnim mešanjem, da dobite rahlo gosto in kremasto mešanico. Pustite stati približno 30 minut. Mešate lahko na hladno ali zmes pasterizirate na 85°C. V čim krajšem času ohladite in zamrznete v stroju za sladoled. Tako dobite osnovni mlečni sladoled fiordilatte, vmešate čokolado za stracciatello ali vmešate variegato pasto za marmoriziranje.
Priprava sladoleda z okusom
Postopate kot je navedeno zgoraj. Pred fazo zamrzovanja dodate poljubno pasto ali morebitne druge aromatične sestavine in intenzivno mešate do popolne homogenizacije. Pustite stati 30 minut ter zamrznete.
- No Hidrogen