RUBY ČOKOLADNA TABLICA PASSERO - 100 g
Na posestvu Passero ročno narejena tablica Ruby čokolade.
Ruby je nekaj posebnega, senzacionalna nova čokolada in uradno priznana kot 4. vrsta čokolade po temni, mlečni in beli. Njena ideja je pravzaprav zelo preprosta. Kakav kot rastlinska vrsta je sadje in kot tako v naravi uspeva v različnih sortah, okusih, barvah. Kakav torej ni enoznačen in zelo pestra in po okusih zelo raznolika rastlina. Na žalost je 90% vsega kakava na svetu ena sama industrijska sorta, ki pa ljubiteljev in poznavalcev čokolade ne prepriča.
Kakav je mlada sadna vrsta in še vedno genetsko preseneča. Namreč v naravi se pojavijo kakavovci z intenzivno rubinastim plodom. Dolgotrajno raziskovanje na nemški univerzi je odkrilo, da je ta naključna lastnost nekaterih vrst kakava pravzaprav podedovan gen predhodnika imenovanega Theobroma. Od tega odkritja naprej je bilo potrebnega zelo malo, samo ideja, zakaj ne bi iz tega enkratnega odkritja naredili čokolado s svojim najbolj prstnim okusom, ki ga že tisočletja daje narava.
In kako je nastala Ruby čokolada! Obrane plodove kakavovca smo fermentirali in posušili. Kot je običajno pri kakavu jih nato nismo pražili (zato je čokolada rjava) temveč smo kakavovo maso iz zrn stisnili na hladno, dodali sladkor ter mleko in nastala je čokolada rubinaste barve – Ruby RB1.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.