TEMNA ČOKOLADA DOMORI MOROGORO 56 % - 5 kg
Morogoro je nekaj posebnega.
Poreklo
Tanzanija, področje južno od Mbeye, pokrajine Rungwe in Kyela, ki je značilno vulkanska z bližnjimi gorami, ki zagotavljajo ustrezno deževno podnebje.
Organoleptične lastnosti
Osnovni in dokaj nevtralni okus z noto začimb in lesa, brez defektov, ki so tipični za Forastero (kislina, grenkoba, trpkost)
Klasifikacija
Morogoro je Trinitario kakav.
Karakteristika čokolade
- Vsebnost kakava: 56%.
- Poreklo: Tanzanija
- Sorta kakava: Trinitario.
- Oblika: kovanci, 1 kg.
Karakteristike okusa in poreklo
Domori je eden vodilnih proizvajalec vrhunske čokolade na svetu in predstavlja na tem področju pravo avtoriteto. Pri svojem delu uporabljajo samo najbolj fine in redke vrste kakavovih zrn sorte Trinitario in Criollo. Obe vrsti kakava so namenjene izključno najbolj zahtevnim stranka, ki znajo uživati v pravi čokoladi. Trinitario predstavlja samo 3% vse svetovne proizvodnje kakava, Criollo, ki pa je najbolj cenjen kakav na svetu na sploh, pa predstavlja samo 0,001% vse svetovne proizvodnje.
Domori je na svojem posestvu v Venezueli (Haciende San Josè) pred propadom rešil najbolj redke sorte kakavovca Criollo, ki je zaradi zelo majhne rodnosti in občutljivosti, za industrijo nepomemben, a hkrati predstavlja najboljše, kar nam kakav tudi nudi. Iz Haciende San Josè danes prihajajo najbolj redke in najboljše čokolade na svetu: Porcelana, Puertomar, Ocimare, Puertofino, in najboljša čokolada na sploh Chuao. Vse so sorta Criollo.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.