TEMNA ČOKOLADA DOMORI CRIOLLO BLEND "CHUAO" 75% - 0,5 kg
Domori Criollo Chuao Blend 75%
Nova kuvertura Chuao Blend izraža leta raziskav na Domori plantaži kakava. Večnamenska in vsestranska čokolada je vrh v ponudbi izdelkov Domori.
Organoleptične značilnosti:
Note mandlja, lešnika, kave, vanilije in opečenega kruha. Odlična dišava in kremnost, zelo nizka trpkost in kislost.
Criollo kakav iz Venezuele je nekaj posebnega. Seveda sodi med tako imenovane superior kakave in velja za najbolj plemenito sorto, ki daje tudi najboljšo čokolado. Je izjemno redka, saj predstavlja v svetovnem merilu samo 0,001% vsega kakava. Zanemarljive količine, namenjene zgolj največjim ljubiteljem in mojstrom.
Criollo Chuao
Chuao je najbolj slavna od vseh Criollo čokolad. Prvič je bila vzgojena na plantaži Domori v Venezueli leta 2002, zahvaljujoč selekciji čistega genetskega materiala, najdenega v obalnem pasu pokrajine Chuao. Karakteristika tega kakava je, da so zrna popolnoma bela, čokolada narejena iz njih pa neverjetno sladka in zaokrožena z noto smetane, medu in suhega sadja.
Poreklo
Srce Domorija leži v Venezueli, na Haciendi San Josè, kjer deluje Domori že leta v odkrivanju biodiverzitete in vzgajanju Criollo kakava.
Organoleptične lastnosti
Takoj zaznamo okus suhega sadja, posebno mandlja, ki mu sledi med, suho sadje, vanilja in smetana. Kot posebnost, semena tega kakavovca so popolnoma bela.
Klasifikacija
Prav ta Criollo čokolada je s strani preizkuševalcev ocenjena kot izjemna, izvira iz izoliranih in težko dostopnih področij Venezuele, pokrajine Chuao. Čisti Chuao kakav je izjemno redek in vzgojen na Domori plantaži (Hacienda San Hose) v Venezueli. Sadež je izrazito dolg, zelen in rdeč.
Karakteristika čokolade
- Vsebnost kakava: 75%.
- Poreklo: Venezuela, vzgojeno na Haciendi San Hose
- Sorta kakava: Criollo, podvrsta Chuao.
- Oblika: tablica 0,5 kg
Domori je majhen proizvajalec čokolade, poznan izključno največjim ljubiteljem čokolade in največjim slaščičarskim mojstrom na svetu. Priznan je kot proizvajalec najboljših čokolad, predvsem pa na področju čokolade velja za največjo avtoriteto. Pri svojem delu uporabljajo samo najbolj fine in redke vrste kakavovih zrn sorte Trinitario in Criollo. Domori je na svojem posestvu v Venezueli (Haciende San Josè) pred propadom rešil najbolj redke sorte kakavovca Criollo, ki je zaradi zelo majhne rodnosti in občutljivosti, za industrijo nepomemben, a hkrati predstavlja najboljše, kar nam kakav tudi nudi. Iz Haciende San Josè danes prihajajo najbolj redke in najboljše čokolade na svetu: Porcelana, Puertomar, Ocimare, Puertofino, in najboljša čokolada na sploh Chuao.
- No Hidrogen
- Vegan