9/9

TEMNA ČOKOLADA DOMORI SAMBIRANO 72% - 5 kg

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 20,11  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1COIZ00896
Gluten Free No Hidrogen
Na zalogi
110,10 
110,10  brez DDV
Izjemna temna čokolada, iz severozahoda Madagaskarja, sorta Trinitario z visokim deležem Criolla, zaznamo okus rdečega sadja in prijetne kislosti, sladka, polna močno intenzivna.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja


Sambirano
je čokolada iz kakava iz doline na severu zahodu Madagaskarja. Po poreklu je sorte Trinitario z visokim deležem Criollo. Kakavova zrna so fermentirana 5 dni. Izjemna čokolada za najbolj zahtevne okuse.

Poreklo
Kakav Sambirano je vzgojen v harmonični dolini na severu zahodu otoka Madagaskar.

Organoleptične lastnosti
Namig rdečega sadja, ki združuje tudi prijetno kislost. Okus je sladek in zelo pol, močna intenzivnost. Za mnoge najboljša čokolada iz kakavovca sorte Trinitario. 

Klasifikacija
Sambirano je kakav Trinitario z visokim deležem Criolla. Fermentira 5 dni.

 Druženje
Zaradi svojega posebnega sadnega okusa, kar je značilno za čokolade sorte Trinitarion iz Madagaskarja je odlična v kombinaciji s sadjem. 

Karakteristika čokolade

  • Vsebnost kakava: 75%. 
  • Poreklo: Madagaskar
  • Sorta kakava: Trinitario
  • Oblika: tablica 0,5 kg 

 

Karakteristike okusa in poreklo

Sambirano
Domori je eden vodilnih proizvajalec vrhunske čokolade na svetu in predstavlja na tem področju pravo avtoriteto. Pri svojem delu uporabljajo samo najbolj fine in redke vrste kakavovih zrn sorte Trinitario in Criollo. Obe vrsti kakava so namenjene izključno najbolj zahtevnim stranka, ki znajo uživati v pravi čokoladi. Trinitario predstavlja samo 3% vse svetovne proizvodnje kakava, Criollo, ki pa je najbolj cenjen kakav na svetu na sploh, pa predstavlja samo 0,001% vse svetovne proizvodnje. 

Domori je na svojem posestvu v Venezueli (Haciende San Josè) pred propadom rešil najbolj redke sorte kakavovca Criollo, ki je zaradi zelo majhne rodnosti in občutljivosti, za industrijo nepomemben, a hkrati predstavlja najboljše, kar nam kakav tudi nudi. Iz Haciende San Josè danes prihajajo najbolj redke in najboljše čokolade na svetu: Porcelana, Puertomar, Ocimare, Puertofino, in najboljša čokolada na sploh Chuao. Vse so sorta Criollo.

Badges:
  • Gluten Free
  • No Hidrogen
Energetska vrednost (kj):
2437.00
Energetska vrednost (kcal):
587.00
Maščobe:
42.00g
Nenasičene maščobe:
18.50g
Ogljikovi hidrati:
38.50g
Od tega sladkoriji:
26.00g
Vlaknine:
8.00g
Beljakovine:
7.50g
Sol:
0.15g
kakavova zrna Sambirano - Madagaskar (kakav min. 72%), trsni sladkor, kakavovo maslo, SOJIN lecitin E322. Lahko vsebuje sledi MLEKA in OREŠČKOV.

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
13,50  brez DDV 13,50 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,40  brez DDV 1,40 
dodaj na seznam želja
Dobavljivo/ni na zalogi
0,94  brez DDV 0,94 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
16,75  brez DDV 16,75 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah