Moja košarica
Košarica je prazna.
Rdeča pesa sladoled

Zelenjavni izziv
Se upaš narediti zelenjavni sladoled!

Rdeča pesa z medom in belo čokolado

 

 Agrimontana nova

 100% naravno4x4

Agrimontana
je zmagovalec letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja profesionalcev v izdelavi sladoled "World Cup 2016", ki je potekal na sejmu Sigep v Riminiju. 

Agrimontana je najboljša izbira za vse, ki želijo odličen in naravni sladoled.

    

Zephyr2 300  

Bela čokolada Cacao Barry Zéphyr™
Povsem nova bela čokolada izjemnih razsežnosti. Pripravljena za pripravo moussov, krem, sladoledov. Izjemno kremasta z velikim deležem kakava 41%, mleka in malo sladkorja. 

   

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 nemox-gelato-pro-2000-ec1

Nemox
Zelo enostaven in aparat za odlične sladolede manjših količin, ki ne sme manjkati v nobeni restavraciji ali kuhinji, tudi bogata izbira aparatov za domačo uporabo.

   

 Rowzer 225

Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili.

    

 mycook300

MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.)

Recept za sladoledne navdušence

Priprava iz bazičnih sestavin, kot smo ga bili vajeni nekoč s sodobnimi 100% naravnimi materiali in postopki.

416 g   voda
 105 g   sladkor
 80 g   glukoza v prahu
 50 g   domači med
 300 g   domača rdeča pesa
45 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
 3,5 g   Neutro 5


Priprava
Rdečo peso olupimo in narežemo na koščke ter jo v vodi in glukozi skuhamo. Skuhamo in nato zmeljemo s paličnim mešalcem v fino maso. Stehtamo, V kolikor je manj kot 900 g dodamo vodo. Vmešamo neutro 5 in ponovno segrejemo na 85°C, dodamo belo čokolado in emulgiramo. Čim hitreje ohladimo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da masa dozori. Zamrznemo. 

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.


Lahek/hiter recept

Uporabimo Easyweight, ki že združuje vse pomembne in 100% naravne sestavine. Zelo primerno za restavracije!

300 g   rdeča pesa
 360 g   voda
 75 g   sladkor 
50 g   med
40 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
 300 g   EasyWeight Cream


Priprava
Rdečo peso olupimo in narežemo na kose. Skuhamo  v vodi in sladkorju. Po kuhanju dodamo toliko vode, da je skupna masa 735 g (del vode med kuhanjem namreč izpari). V vroče dodamo Easy Weight Cream, čokolade ter med in emulgiramo. Čim hitreje ohladimo in shranimo v hladilnik za nek ur, da masa dozori. Zamrznemo.

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

 

Recept Rowzer/Pacojet

Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!

295 g   voda
 96 g   glukoza v prahu
 48 g   med
 319 g   rdeča pesa
 40 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
3 g   neutro 5 agrimontana
 2,5 g   Neutro 5


Priprava
Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.

Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne. 

Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

    

Gelato Cup Diego Crosara