Moja košarica
Košarica je prazna.

Premium Vanilla Ice Cream

Poln, kremast, masten, vrhunski. Premium sladoled je narejen iz smetane in ne iz mleka. Zato je zelo poln in kremast. V ustih se zaradi smetane izjemno lepo topi. Je zelo kaloričen! Jaz ga enostavno obožujem in pripravim običajno po nekajurnem kolesarjenju ali teku po hribih. Le tako nimam slabe vesti, ko izpraznim litrsko posodo. Je pa pravzaprav to v svetu eden najbolj prodajanih sladoledov, premium vanilja. Če uporabite še najboljšo vaniljo med vsemi (Tahiti) je zadetek v polno.

  

 

 PREMIUM VANILJEV SLADOLED
Sestavine   Doziranje v g 
 Mleko 340 g 
 Smetana 35%  340 g 
 Rumenjaki 90 g 
 Posneto mleko v prahu 0% maščobe 30 g 
 Sladkor
 200 g 
 Strok vanilje Tahiti
 1 
 Sol
 2 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 

 

Priprava

Iz mleka, smetane, sladkorja, vanilje in rumenjakov pripravimo angleško kremo*. Vse sestavine stresemo v mešalec (KitchenAid blender ali palični mešalec) ter naredimo homogeno zmes. Zlijemo v posodo in počasi kuhamo do 83°C. Neprestano mešamo. Precedimo skozi sito in ohladimo v posodi z vodo in ledom. Postavimo v hladilnik za vsaj 8 ur. 

Izdelava

Zmes ponovno emulgiramo in ohlajeno na 4°C zlijemo v aparat za sladoled. Sladoled postrežete takoj, ali ga daste v ustrezno posodo in za 1 uro v zamrzovalnik, da se stabilizira,

* Angleška krema
Je osnova sladoledom in kremam za sladice. Rumenjak vsebuje emulgator lecitin, ki nam v kremah in sladoledu povezuje maščobo in vodo v emulzijo (majoneza), da dobimo homogen proizvod in se nam naknadno ne izloča voda.