Moja košarica
Košarica je prazna.

Borovničev sladoled - gelato

Sadnim sladoledom pripravljenimi iz mleka in smetane pravimo tudi "mlečni cvet" So pravi italijanski gelato fior di frutta sladoled in prava izbira za vse, ki obožujejo kremno in mazljivo strukturo sladoleda. Še posebno je primeren za hladnejše dni. 

  

 

Borovničev cvet - Metoda Easyweight
Sestavine   Doziranje v g 
 Voda 205 g 
 Smetana 35% 50 g 
 Sladkor 150 g 
 Invertni sladkor /med 20 g 
 Borovnice 400 g 
 Easy Weight Cream Agrimontana
175 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Priprava

Vodo, sladkor in invertni sladkor segrejemo na cca 50°C, dodamo Easy Weight Cream ter homogeniziramo s KitchenAid blenderjem ali paličnim mešalcem. Dodamo borovnice in ponovno dobro homogeniziramo  ter ohladimo na 4°C in zamrznemo v stroju za sladoled.

Takoj ponudimo ali postavimo v zamrzovalnik za pol ure, da se sladoled stabilizira.