Moja košarica
Košarica je prazna.

Šerbet iz vipavskih breskev bele čokolade in domačega medu

Med klasičnimi sladoled (sorbeti) pripravljenimi z sadja in vode ter mlečnimi sadnimi sladoled trdno stojijo šerbeti. Združujejo čisti okus sadja ter kremnost mlečnih sladoledov. So pravzaprav sorbeti, ki smo jih dodali malo maščobe, nekje do 1,5%. Mlečna maščoba, ki je stalnica šerbetov (mleko) nevtralizira okus sadja, zato ni najbolj priporočljiva. Raje uporabljamo žlahtno kakavovo maslo, ki ga najdemo v beli čokoladi. Uporabili bomo čokolada Cacao Barry Zephir, ki ima izjemne lastnosti, bogata je z žlahtno maščobo kakavovega masla in malo sladkorja. Idealna je za pripravo moussov, v veliki meri nadomešča živalsko želatini in vrhunska za pripravo sadnih šerbetov.

  

 

BRESKOV ŠERBET Z BELO ČOKOLADO, VANILJO "BLACK BOURBON" IN MEDOM - NEUTRO 5

Sestavine   Doziranje v g 
 Voda 165 g 
 Sladkor 120 g 
 Glukoza v prahu 50 g 
 Domači med 40 g 
 Dobro zrele vipavske breskve 550 g 
 Vanilja "BLACK BOURBON" v prahu Eurovanille 3 g 
 Bela čokolada Cacao Barry Zephir
60 g 
 Neutro 5 Agrimontana 3 g 
 Limonin sok  10 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Priprava

Vse sestavine v prahu med seboj premešamo in jih dodamo topli vodo pri 45°C. Segrejemo na 85°C in počasi prelivamo preko bele čokolade. S paličnim mešalcem ustvarimo fino emulzijo in ohladimo. Breskve operemo, jih olupimo in razkoščičimo. V blenderju ali s paličnim mešalcem jih skupaj z medom in limoninim sokom zelo fino zmeljemo v pire. Obe masi zmešamo skupaj v emulzijo ter ohladimo. Pustimo stati v hladilniku 4-5 ur, da masa dozori. Ponovno premešamo in zamrznemo v stroju za sladoled.