Moja košarica
Košarica je prazna.

Čokoladni sladoled brez sladkorja

Sladoled brez sladkorja vedno predstavlja izziv. Pravzaprav ga je po naši definicije skoraj nemogoče narediti, saj so sladkorji zaradi preprečevalna vode pri sladoledu nezamenljivi. Toda na trgu obstaja nekaj sladkorjev, ki nam omogočajo sladoled brez sladkorja tudi pripraviti. Seveda ne moremo pričakovati, da bodo enako kremni, mazljivi in okusni, toda so brez sladkorja pripravljeni povsem iz naravnih sestavin, brez ogljikovih hidratov. Lahko jih uvrščamo med beljakovinske sladolede, saj so pripravljeni iz mlečnih beljakovin in zdrave maščobe. 

Kaj pa sladkor?

Brez njega tudi pri tej vrsti sladoledov ne gre. Uporabili bomo erititol, povsem naravni sladkor, ki je pripravljen s pomočjo fermentacije. Njegove lastnosti so presenetljive, ne vsebuje sladkorja, ima 0 kalorij, glikemični indeks je 0. Na evropskem trgu je razmeroma nov zato vam je morda nepoznan. Velja za sladkor bodočnosti.

  

 

BELJAKOVINSKI ČOKOLADNI SLADOLED

Sestavine   Doziranje v g 
 Mandljevo mleko brez sladkorja 460 g 
 Mlečne beljakovine v prahu 70 g 
 Avokado 100 g 
 Erititol sladkor brez kalorij 300 g 
 Sol 3 g 
 Kakav BIO 70 g 
 SKUPAJ​  1.000 g 


Priprava

Vse sestavine zmešamo v blenderju in jih ohladimo. Zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo.