Moja košarica
Košarica je prazna.

Sorbet iz kumaric na reduciranem mleku z rdečelistno krešo

Recept: Justin Brown - www.justinbrownchef.com

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 Rowzer 225

Rowzer,
povsem nova tehnologija in zelo enostavna izvedba emulgacijskega aparata, ki je povsem prekosil njegovega predhodnika

 mycook

MyCook 1,8 PRO
Eden najbolj priljubljenih termomix mešalcev na trgu. Profesionalna izvedba s 2 litrsko posodo, temperaturo do 120°C, zato je poleg chefov primeren tudi za slaščičarje, nastavljanje temperature po 5°C, 8.700 vrtljajev.

Recept

3   kumare
 100 g   sladkor
 235 g   voda 
    sol 
    listi mete
1   sok limone
 2,5 g   Neutro 5


Priprava

Kumare olupimo in jih narežemo. V MyCook damo kumare, sladkor, sol, metine liste in sok limete. Mešamo pri hitrosti 3, 50°C približno 15 minut. Ohladimo in precedimo skozi sito. Zlijemo v Rowzer posodo in zamrznemo.


Reducirano mleko

1,5 l   mleka
 2   lista želatine


Priprava

Mleko zlijemo v MyCook 1.8 Pro z nastavkom za mešanje. Segrejemo  na 90°C in kuhamo 10 minut. Dodamo lističe želatine. Precedimo in zlijemo v model v obliki majhnih cevk. Postavimo v hladilnik preko noči, da želira.

Postrežba

Postrežemo kot pred-sladico. Na krožnik položimo reducirano mleko in preko sorbet iz kumaric. Okrasimo z lističem rdečežilne kreše.