Moja košarica
Košarica je prazna.
Rdeča pesa sladoled

Zelenjavni izziv
Se upaš narediti zelenjavni sladoled!

Rdeča pesa z medom in belo čokolado

 

 Agrimontana nova

 100% naravno4x4

Agrimontana
je zmagovalec letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja profesionalcev v izdelavi sladoled "World Cup 2016", ki je potekal na sejmu Sigep v Riminiju. 

Agrimontana je najboljša izbira za vse, ki želijo odličen in naravni sladoled.

    

Zephyr2 300  

Bela čokolada Cacao Barry Zéphyr™
Povsem nova bela čokolada izjemnih razsežnosti. Pripravljena za pripravo moussov, krem, sladoledov. Izjemno kremasta z velikim deležem kakava 41%, mleka in malo sladkorja. 

   

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili

 Rowzer 225

Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili.

 mycook300

MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.)

Recept Rowzer/Pacojet

Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!

295 g   voda
 96 g   glukoza v prahu
 48 g   med
 319 g   rdeča pesa
 40 g   bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
3 g   neutro 5 agrimontana
 2,5 g   Neutro 5


Priprava
Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.

Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne. 

Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.

Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

    

Gelato Cup Diego Crosara